København får verdens største butik med 3D-print

Den 2. oktober slår 3D PrintHuset dørene op til Danmarks første butik for 3D-print. Her kan man både få printet egne konstruktioner i 3D, komme på kursus og købe sin egen 3D-printer.

Ifølge direktør Jim Larsen er 3D PrintHuset verdens største af sin art - i hvert fald hvis man tæller kvadratmeter:

»Vi har sammenlignet os med den butik i London, som kalder sig verdens største - og vi er klart større,« forklarer han.

Torsdag den 2. oktober er der officiel åbning af butikken med minister for uddannelse og forskning Sofie Carsten Nielsen (R) i spidsen. Her vil hun møde en butik med 150 kvadratmeter udstillingslokaler i gadeplan og værksted og kursuslokaler i kælderen.

Læs også: 3D-printet rykker ind i mundhulen

Forretningsplanen for PrintHuset hviler ifølge Jim Larsen på forskellige søjler:

3D-printeren da Vinci 1.0 fra XYZprinting er en af de hobbyprintere der vil være til salg i 3D PrintHuset. Illustration: xyzprinting

»Vi vil blandt andet have salg og distribution af 7-8 3D-printere, både hobbyprintere som da Vinci 1.0 fra XYZprinting og mere semiprofessionelle printere,« fortæller han.

Men PrintHuset vil også tilbyde kurser og workshops inden for 3D-printteknologi og printservice rettet mod små virksomheder og private.

3D PrintHuset vil også tilbyde print af de såkaldte 'mini-mig'-figurer. Det er en lille kopi af dig selv i 3D. Den type figurer er blevet meget populære i Tyskland.

»Vi har naturligvis lagt en forretningsplan for driften. Men vi ved også fra vores kolleger i andre europæiske byer, at sådan en plan sjældent holder. Det er nemlig ikke helt til at sige, hvordan det danske marked vil reagere,« siger Jim Larsen

Læs også: Byg din egen 3D-metalprinter for 6.500 kroner

Han er overbevist om, at der er plads til en butik med 3D-print i Danmark:

»Vi ser dem poppe op overalt i Europa, for eksempel i Berlin, Amsterdam og London. Men Danmark er ikke rigtigt kommet med på bølgen,« siger Jim Larsen, der beskriver sig selv som økonom og 'serieiværksætter'.

Bag 3D PrintHuset står en gruppe danske iværksættere. Foruden Jim Larsen vil der være tre medarbejdere i butikken, hvoraf de to er ingeniører fra DTU.

Butikken åbner dørene i Sølvgade i København for offentligheden lørdag den 4. oktober.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Minime" må da være smart til dem der går meget op i udklædning.

Jeg kunne også lige forestille mig en scenograf sidde med en mini-scene og en række mini-me for at se samspillet i farver mm. :)

  • 0
  • 0

@Peter Der er 150 kvm. i gadeplan, hvor der vil være showroom. I kælderen med kursuslokaler og værksted er der yderligere 100 kvm. Altså 250 kvm. i alt, så 3D Printhuset bliver de største i verden, hvilket jo er helt fantastisk :-)

Fortsat god dag

  • 1
  • 1

Hvis jeg lejer en stor hal for at sælge min brugte 3D printer, så har jeg vel ikke nødvendig vis den største 3D butik..?

Synes det bliver langt mere interessant, at se hvordan kvadratmeterne bliver fyldt ud, hvordan de forskellige services, kommer til at fungere, og frem for alt, hvad priserne bliver på de enkelte produkter..! ?

Er der allerede en hjemmeside ??

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten