København: Få DSB's diesel-stinkere ud af vores miljøzone

2. juni 2008 kl. 16:3429
Hverken Københavns Kommune eller brancheforeningen Dansk Kollektiv Trafik forstår, hvordan staten kan tillade DSB at køre diesellokomotiver med forældet motorteknologi ind i de samme områder, hvor lastbiler skal leve op til strenge miljøkrav.
Artiklen er ældre end 30 dage
  1. september er der strenge miljøkrav til lastbiler og busser, før de kan få lov at passere en nøje defineret grænse omkring København. Men dieseldrevne tog som, mellem dem det stærkt forsinkede IC4, med forældet motorteknologi og uden partikelfilter kan uhindret køre ind i hovedstadens hjerte og udlede store mængder sundhedsskadelige NOx'er og partikler.

Den mangel på konsekvens undrer både brancheforeningen Dansk Kollektiv Trafik og Københavns Kommune, hvor borgerrepræsentationen har vedtaget, at København skal være verdens miljømetropol.

»I kommunen ville vi gerne kunne regulere togdriftens emissioner, men det har vi intet lovgivningsmæssigt grundlag for. Tværtimod er det staten, der har bestemt, hvad man må i miljøzonen omkring København, og staten har altså fravalgt at stille krav til sine egne, dvs. DSB,« fastslår områdechef Lene Mårtensson fra Københavns Kommunes Center for Miljø.

Så mens kommunerne indfører miljøzoner for vejene, så gælder helt andre regler for den skinnebårne trafik, læs DSB, som f.eks. har fået forærende en dispensation for dieselsvineri på Nørreport Station, som i modsat fald skulle ombygges.

»Det hænger ikke særligt godt sammen, at myndighederne slår ned over for busser og lastbiler, men ikke overfor dieseltog, hvor det kunne give en rigtig stor effekt,« siger direktør Per Henriksen fra Dansk Kollektiv Trafik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Københavns Kommune har en ambition om at blive verdens førende miljømetropol. Derfor har kommunen presset på for at oprette miljøzoner for den tunge trafik, hvor effekten er størst.

»I dag har kommunen ingen reguleringshåndtag. Det er statens ansvar, at luftkvaliteten overholder grænseværdierne. Hvis staten kan se, at luftkvaliteten ikke overholder grænseværdierne, skal staten, sammen med de lokale myndigheder, udarbejde en handlingsplan for, hvad der skal til,« siger Lene Mårtensson.

Hun ønsker, at det bliver muligt løbende at stramme kravene til miljøzonerne, både for at indføre lavere grænseværdier og for at udvide de køretøjer, som er omfattet af den.

29 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
32
4. juni 2008 kl. 15:00

"Fald dog selv lidt ned og få styr på dine argumenter i stedet for at brække dig ud over hele siden."

Så, så - rolig nu. Jeg har rigtig godt styr på både fakta og mine argumenter. Og den med dampen er naturligvis ment som en morsomhed. Selvfølgelig er det helt og aldeles uacceptabelt, at DSB's diesellokomotiver sviner som de gør i år 2008!

31
3. juni 2008 kl. 17:07

Ad hukommelse. Vi er nogen, som er gamle nok til at have kørt på Kystbanen, dengang der kørte "rigtige klaptog" med en MY, der med syv æsker på krogen, fik nogle tæsk gennem whiskey-bæltet op til havnebyen med det forgangne, stolte Wiibroe-bryggeri. Skøn og potent lyd, men langsommere og klart mindre miljøvenligt end nutidens glimrende Öresundstog. Aktuelt er ca 3/4 af togene, som passerer Nørreport elektrisk drevet, så der er klart sket et fremskridt i.f.t. for 20 år siden. Og vi kan komme videre, se under fremsyn.

Ad synlighed. Det lader til, at nogle af debattørerne er røget på de tv-klip, hvor man ser en ME udsende store røgskyer under acceleration - typisk fra Kh. Her kommer en information: En dieselmotor udvikler røg, når den skal stige i omdrejninger, ikke mindst en turboladet, som ME'erens i øvrigt glimrende GM-diesel. Under kørsel med stabile omdrejninger er røgudviklingen langt mere beskeden. Og nej, jeg har absolut ikke lyst til at ligge på taget af en ME'er under kørsel og sniffe dieselrøg. Men slap nu lige af: det rigtigt farlige ved dieselrøg er - såvidt jeg forstår de seneste resultater - de ultrafine partikler, og så taler vi HDI/TDI/commonrail og ikke en 30 år gammel totakter.

Ad vedligehold. Indrømmet, jeg synes også det er PINLIGT for DSB at se de gråblå tågeskyer, der nogle gange hænger efter togene. Men det skyldes typisk for højt smøreolieforbrug pga. noget så usexet som manglende vedligeholdelse. Men det er jo er et fremmedord i dagens Danmark i almindelighed og blandt politikere i særdeleshed. Stil krav!

Ad fremsyn. Meget enkelt:

  1. Elektrificér til Kalundborg og Gedser/Rødby - volia, behov for dieseldrift fjernet.
  2. Indfør letbaner i København. Det vil fjerne en masse dieselbusser og biler.
  3. Luk munden på Bondam og Bjerregaard - de lukker så meget varm luft ud, at de må have en målbar effekt på den globale opvarmning.
30
3. juni 2008 kl. 14:57

8) Så fald bare lidt ned. Vi er nok ikke på vej til at dø endnu (af det i hvert fald).

Fald dog selv lidt ned og få styr på dine argumenter i stedet for at brække dig ud over hele siden.

29
3. juni 2008 kl. 14:02

Frithiof Andreas Jensen: [quote]måske skulle man tippe varerne af ved "grænsen" til miljøzonen og lade Bondam & Co selv hente deres købmandsvarer

Well! Måske man skulle lade motorvejene ende, hvor registreringsafgiften slipper op? (Desværre øger det nok forbruget af 4WD'er!? ;-)[/quote]

Det lyder som en pragtfuld idé! Idag anvendes kun en forsvindende del af registreringsafgiften til vej-relaterede udgifter. I stedet kanaliseres pengene over i håbløse kollektive transportmidler, som for størstepartens vedkommende aldrig bliver seriøse alternativer til biler for moderne mennesker.

Så lad os da endelig anvende pengene til større gavn for bilisterne, det er jo dem der betaler gildet.

28
3. juni 2008 kl. 13:57

Bemærk, at mine vinkler ikke behandler rejse med bus. Den rejseform er så skrækkelig og håbløs, at...

(Se evt mit indlæg af 20.05.2008 kl 23:13)

27
3. juni 2008 kl. 13:29

Jeg er meget ked af, at DSB og visse politikere er af den opfattelse, at valget mellem bil eller tog beror på indførelsen af en eventuel bom-afgift eller anden chikane for bilkørsel i storbyerne. Jeg har i den seneste tid måttet høre megen provokerende debat i medierne herom.

Jeg vil derfor bede DSB og visse politikere overveje og respektere følgende vinkler, som tilsyneladende ikke belyses i debatten.

  1. Tryghed. Jeg føler mig utryg ved, at togene og stationerne er hjemsted for aggressive unge, støjende børnehaver og ubehagelige personligheder i øvrigt. Jeg føler mig utryg ved, at der ikke er personlig rådgivning, betjening og opsyn, hverken på stationerne eller i togene. Dette gælder også på gåturen fra dør til station. Jeg kan ikke være mig selv, holde min homoseksuelle kæreste i hånden, nyde stilheden og føle mig hjemme. Der er bestemt risiko for meningsløs vold, tyveri af ejendele og følelse af utryghed. Jeg har været udsat for samtlige tre flere gange. Jeg læser hver uge om det i medierne. Ofte er togene kolde, medtagede og ikke hjemlige. Der er sjældent glade og elskværdige rejsende med. Og der er ingen personlig betjening af smukke mennesker, der ønsker og sikrer dig en behagelig rejse. Hvis I selv rejser med tog, så ved I, hvad jeg beskriver. Hvor er følelsen af tryghed og god betjening? Hvorfor er det så slemt, at opdele tog i 1., 2. og 3. klasse, så de erhvervs-rejsende og samfundsfremmende rejsende kan nyde hinandens selskab i en rolig herskabsvogn - og de aggressive, højlydte og urenlige samfundsbelastende rejsende kan nyde deres selskab i en rullende robust stålcontainer uden vinduer til alles sikkerhed? Det vil endvidere løse problemet med berusede fodboldfans og andre aggressive rejsende.

  2. Fobi. Der er faktisk en del mennesker, der lider af en fobi, der ikke bare gør livet vanskeligt, men, som også gør det vanskeligt, at benytte tog. Der findes cirka tusind forskellige fobier, men de har alle det til fælles, at de handler om kontrol. Det, at kunne bestemme eller vide, hvornår noget indtræder, hvor man kan få hjælp, hvor hurtigt man kan nå til et udvalgt, sikkert og roligt sted. DSB's uregelmæssige afgange, ukendte passagerer, komplekse skift og manglende personlige betjening forstyrrer følelsen af kontrol og dermed samtlige fobier i verden. Blandingen af forskellige menneskeklasser, samt, de urenlige stationer og tog forstyrrer alle de fobier, der har med kontrol af hygiejne og renlighed, at gøre. De overrendte stationer uden betjening og rådgivning - og de åbne togvogne med højlydte rejsende, altså fraværet af kupeer, forstyrrer alle de fobier, der har med social kontrol, at gøre. Det anslås, at alle mennesker på et tidspunkt i deres liv gennemlever en fobi. En del af disse kommer aldrig ud af lidelsen. Hvorfor ignoreres de i debatten? Hvorfor skal disse lidende bilister krænkes med hadfulde tiltag, der gør dem bekymrede for fremtiden?

  3. Forbindelser. Der er faktisk en del byer, i mellem hvilke, der ikke kører direkte tog. Det kan faktisk være helt umuligt, at rejse med tog, fordi der ganske enkelt ikke kører tog mellem visse byer. Vi er mange, der ikke er bekendt med komplekse togskift - og frygter uregelmæssigheden dermed. Eksempelvis en aftenrejse fra Herlev til Kirke Hyllinge tager 30 min i bil. Rejsen er ikke mulig med tog, men tager tilnærmelsesvis, ved brug af bus og telebus, 3 timer. Det er bestemt ikke attraktivt. Hvorfor respekterer DSB og visse politikere ikke, at biler kan være en nødvendighed? Hvorfor skal disse bilister chikaneres med hadfulde tiltag? Hvorfor skal det også gå udover godstransport og erhverv i øvrigt, som samfundet er afhængig af? Vi kan jo ikke alle være lønmodtagere, uden gods, bosat i nærhed af en direkte jernbane til vor arbejdsplads. Hvorfor anerkender og respekterer DSB og visse politikere ikke samfundets forskellighed?

  4. Tog. Vi er mange, der undrer os over, hvor alle de gamle og hyggelige tog med kupeer blev af, trukket af det skønne og stolte ME-lokomotiv, - og hvor alle de skrækkelige åbne personaletomme tog er kommet fra. Hvor er hyggen og hjemligheden? Hvor er oplevelsen? Hvor er stoltheden? Hvor er maskuliniteten? Og hvor kommer denne feminisering fra med farverige personaletomme elektriske grimme tog, der afgår uregelmæssigt, med støvede stofsæder i flere farver, plastic overalt, hvor du tvinges til, at sidde tæt sammen med andre sure rejsende? Hvorfor har DSB og visse politikere glemt DSB's stolte historie, hvor et tog var af stål, prydet af stolthed, skønhed og klasseopdeling - og hvor det afgik rettidigt med et kig på gulduret efterfulgt af et uniformeret fløjt?

  5. Hadfuld markedsføring. Jeg er medlem af flere bil-organisationer. Der har man hverken hørt fra DSB eller visse politikere i debatten. Hvorfor er bil-organisationer ikke blevet hørt? Hvorfor spørger DSB og visse politikere ikke, hvad der skal til, hvis togene skal gøres attraktive for bilister? Det er stærkt krænkende for de mennesker, der er afhængig af bil, og medfører et øget had til DSB, visse politikere og kollektiv transport i øvrigt. Dette had overføres til familie og omgangskreds mv. i form af fraråd. Det er meget uheldigt - og det er omfattende når man husker på antallet af bilister.

  6. Mit eksempel. Jeg bor i Herlev og arbejder til dagligt som systemadministrator med IT i liberalt erhverv for et større selskab i Bagsværd - og kører hver dag i en skøn bil af samme type som Harry fra DSB's reklamer. Den er således både dyr og miljøbelastende. Jeg benytter i ny og næ tog og bus når min bil er på værksted. Rejsen til arbejde kan ikke ske med tog direkte. Der skal også køres med bus. Rejsen er lige så skrækkelig som den er lang. Der er dårlig betjening, aggressive medrejsende og dårlig hygiejne. Der er endvidere risiko for tyveri af bagagen eller overgreb i øvrigt fra de kriminelle medrejsende. Det tager 1 time og 15 min fra dør til dør. Til sammenligning tager turen i bil 8 min. Her er der ro, sikker og tryg rejse - og plads til bagagen. Der er endvidere stolthed ved, at køre i et særligt velskabt og maskulint køretøj. Jeg kan holde min homoseksuelle kæreste i hånden uden tilråb som "sådan nogle fucking bøssesvin" mv. Jeg bliver ikke forfulgt af aggressive østeuropæere, der vil frarøve mig telefon, tegnebog og eventuelle smøger. Rejsen er fra dør til dør. Prisen er den samme. Hvorfor vil DSB og visse politikere ikke erkende, at toget ikke er attraktivt i mit eksempel - og formentlig 50 pct af Herlev's øvrige indbyggere, som skal i andre retninger end jernbanen eller bare ikke vil udsættes for de ubehageligheder, der følger med en togrejse med DSB? Hvis jeg skulle foretrække toget, så skulle der være direkte forbindelse til bestemmelsesstedet. Det smukke personale på toget skulle byde mig velkommen, hjælpe med bagage og tilbyde mad og drikke i deres rolige salonvogn, hvor der kun er andre rolige og smilende samfundsfremmende erhvervsmennesker. Der skulle være gode stole med armlæn, rent og pænt, aviser, direkte tilslutning til internet og bordplads til PC. Toget skulle afgå til tiden, hverken for tidligt eller for sent. Det er det, tog skal sælges på. Jernbanerne har jo ikke trafikkø. Derfor er det en skandale, at afgange kan være uregelmæssige.

Bemærk, at mine vinkler ikke behandler rejse med bus. Den rejseform er så skrækkelig og håbløs, at det er helt ude af scopet for denne behandling af emnet. Dermed ikke sagt, at togrejse kan betragtes som uafhængig af bus. Desværre.

26
3. juni 2008 kl. 13:21

Artiklen rammer lige i øjet i forhold til hvad jeg selv har registreret de seneste år, hvor jeg har pendlet nogle gange om ugen til Københavns Hovedbanegård.

Den sureste, mest sodede og mest massive forurening i hele København finder jeg på vej op ad trappen fra perronen til Tietgensbroen, hvor diesellokomotiverne ofte holder lige nedenunder.

Det er omkring 20 år siden, busserne i København begyndte at køre med "filter". Jeg ved ikke, hvad de kører med i øjeblikket, men jeg ved, at motorteknologien er forbedret helt enormt siden dengang, og at emissionsnormerne til små og store biler er skærpet tilsvarende, med det resultat, at luften i byerne er renere idag end for tyve år siden. Og den udvikling fortsætter heldigvis.

På den baggrund har det længe virket absurd på mig, at myndighederne har tilladt udviklingen at stå bomstille for dinosaurerne på skinner. Jeg forstår godt kommunens frustrationer.

Det virker sundhedsmæssigt helt uforsvarligt, og er jo også udtryk for, at man som kunde hos DSB ikke har krav på samme luftkvalitet som hvis man færdes blandt busser og lastbiler på offentlige veje.

Hver gang jeg er på Københavns Hovedbanegård eller Nørreport, tænker jeg på, hvor meget bedre det ville være for mine lunger at sidde fast i motorvejskøen med min bil i stedet. Det har jeg bare ikke tålmodighed til, men jeg forstår godt dem der vælger DSB fra på grund af miljøgener.

25
3. juni 2008 kl. 13:08

Kære debattører.

Et par af ovenstående indlæg nærmer sig grænserne i vores debatregler for god tone og ikke mindst kvalitet i indholdet.

Hold venligst uenigheden konstruktiv!

Med venlig hilsen Julian Henlov Community Builder, Ingeniøren

24
3. juni 2008 kl. 12:53

Man har i Københavns Kommune nedlagt 8.700 parkeringspladser fra 1990 til 2000 og rigtigt mange flere siden. I visse områder er der flere beboere med bil end der er tilgængelige P-pladser. Og både Bondam og Ritt kæmper hårdt mod etableringen af P-huse i byen og frasiger sig selv tidligere indgåede aftaler herom. Man vil gerne have kulturinstitutioner og gæster til byen - men de må altså ikke parkere.

Jeg må sige, at det ikke mindsker forureningen i København. Der er alt, alt for megen tomgangskørsel i søgen efter ledige P-pladser.

ØV!!

22
3. juni 2008 kl. 12:43

JJ: "....andre danske byer er kommet langt bagud i bekæmpelsen af luftforurening i forhold til f.eks. Stockholm og Berlin. Luftforurening er en af de største dræbere, ca. 800 københavnere dør hvert år af partikelforurening."

  1. Nu er der jo ingen der faktuelt ved hvem og hvor mange der dør af luftforurening i København.

  2. Og der er heller ingen der ved hvorfra denne luftforurening i virkeligheden stammer.

  3. For et par år siden var der 200 der døde af luftforurening i København - og nogen gange er det 2000: Det er lidt afhængigt af hvem man er og hvilket politisk mål man har med det.

  4. Københavns kommune er for størstedelens vedkommende selv skyld i forureningen fordi man igennem mange år totalt har negligeret en udbygning af infrastrukturen - herunder ikke mindst vejnettet. Det er en katastrofe f.eks. at al trafik nordfra til Amager absolut skal tvinges til at køre igennem city fordi der ikke er etableret omfartsveje (læs: havnetunnel).

  5. De fleste af de midler der er afsat til trafik i København er anvendt til lukning af bydele for gennemkørende trafik - hvilket betydeligt øger trafikken i myldretiderne på de få tilbageværende gennemkørselsgader i København (læs: f.eks. kaos på Jagtvej). Andre midler er anvendt til at indsnævre alle indfaldsveje til byen (Frederikssundsvej, Roskildevej, Vesterbrogade, Østerbrogade - fortsæt selv!) - hvilket selvfølgelig skaber mere kaos, mere tomgang og mere forurening.

  6. Bondam (som tilsyneladende er selvbestaltet trafikekspert) - er på vej til at lukke Nørrebrogade for biltrafik. Og senere både Vester- og Østerbrogade. Og hvad sker der så med forureningen i København? Der er jo så mange kloge her - så gæt selv!

  7. Venstrerorienterede organisationer (NOAH)påstod for nogle år siden, at forureningen var værre i København end i Rom og Athen. Det var naturligvis det rene politiske plat viste det sig - og havde intet hold i virkeligheden. Undersøgelser i den forbindelse påviste faktisk at forureningen i København i realiteten var ret lav grundet vor nærhed til havet og det faktum at det næsten altid blæser i Danmark og at vi dermed har en ret hurtig luftudskiftning. Og i øvrigt at den forurening vi har i meget høj grad hidrører fra skibstrafikken samt er vindbåret hertil fra Østeuropa.

  8. Så fald bare lidt ned. Vi er nok ikke på vej til at dø endnu (af det i hvert fald).

  9. Og DSB? Ja - de ka' jo bare gå tilbage til dampen! Det var herligt når man som barn på Nørreport blev totalt indhyllet i damp - rigtigt sjovt og da sikkert også for nutidens børn!

  10. Endelig vil jeg foreslå, at de som så gerne vil have alle biler ud af byen - i stedet flytter på landet hvor luften er dejlig frisk (det er jo både nemmere og hurtigere end at flytte bilerne) og så er vi måske fri for al det brok. Nå nej - det går jo nok alligevel ikke - der lugter af dyr og hønsene larmer :-(

  • Men så kan de/I måske blive boende og gå foran med et godt eksempel ved at foretage indkøbene på cykel helt uden for byen så vi måske bliver fri for NETTO's lastbiler?

_Og det var bare det....

20
3. juni 2008 kl. 11:58

Ro på sættet :-) ME er skam et fint lokomotiv, men det bliver vel næppe dårligere af at få partikelfiltre på. Er heller ikke fan af Bondam, men er dog helt på linie med ham i spørgsmålet om luftforurening i København. Alt for længe har man bare accepteret at sådan er det, hvilket har resulteret i at københavn og andre danske byer er kommet langt bagud i bekæmpelsen af luftforurening i forhold til f.eks. Stockholm og Berlin. Luftforurening er en af de største dræbere, ca. 800 københavnere dør hvert år af partikelforurening.

19
3. juni 2008 kl. 11:32

Altså, fordi et tog lyder dejligt og du ikke selv har råd til en potensforlænger, er jo ikke en grund til at bibeholde et forurenende oldtidslevn.

Og så er det nu ikke særligt smart at kalde nogens politik for feminin - det er der ca 50 % som bliver stødt over.

18
3. juni 2008 kl. 11:21

Vi er mange, der er meget trætte af, at høre på Bondam og hans feminine, umodne og uovervejede politik.

DSB's ME lokomotiv er et af de sidste maskuline stoltheder, der er tilbage hos DSB.

DSB's ME 1501 til 1537 blev bygget hos BBC & Thyssen Henschel i Tyskland i 1981 til 1983. Vægt: 115 t. Længde: 21 m. Motor: V16. Brændstof: Diesel. Trækkræft: 3.300 HK. Hastighed: 175 km/t.

DSB's ME er endvidere kendetegnet ved dets enestående vidunderlige lyd fra den stærke V16 motor.

DSB's ME er elsket af tusinder af toginteresserede.

Den dag, hvor det sker, at DSB's ME tages ud af drift, da vil interessen for DSB formentlig falde yderligere - til fordel for den øgede privatbilisme.

Det bliver naturligvis i biler med lignende motorer, herunder V8 og V6, der som DSB's ME er kendetegnet ved maskulin stolthed.

Det er en menneskelig værdi, der er helt ukendt hos Bondam og hans feminine, umodne og uovervejede politik.

17
3. juni 2008 kl. 11:19

Selvfølgelig bør miljø-regler også gælde DSB's tog - ligesom de bør gælde Raillions (godtogene), SJ's, DB's (internationale tog) og BaneDanmarks arbejdsmateriel. Og selvfølgelig skal der også være udledningsgrænser for færger - og andre skibe, fx krydstogtskibe, der iflg. tidligere artikler i Ing. i visse tilfælde bidrager med helt op til en trediedel af den samlede forurening i storbyer rundt om i verden.

16
3. juni 2008 kl. 11:09

Vi er mange, der er meget trætte af, at høre på Bondam og hans umodne og uovervejede politik.

DSB's ME lokomotiv er et af de sidste maskuline stoltheder, der er tilbage hos DSB.

DSB's ME 1501 til 1537 blev bygget hos BBC & Thyssen Henschel i Tyskland i 1981 til 1983. Vægt: 115 t. Længde: 21 m. Motor: V16. Brændstof: Diesel. Trækkræft: 3300 HP. Hastighed: 175 km/t.

DSB's ME er endvidere kendetegnet ved dets enestående vidunderlige lyd fra den stærke V16 motor.

DSB's ME er elsket af tusinder af toginteresserede.

Den dag, hvor det sker, at DSB's ME tages ud af drift vil interessen for DSB formentlig falde yderligere - til fordel for den øgede privatbilisme.

15
Indsendt af Søren Rosenkra… (ikke efterprøvet) den tir, 06/03/2008 - 11:06

De måske kuldsejlede planer for renovering flåden til landsdækkende trafik ville ikke engang løse dieselpartikelproblematikken, da de nuværende IC4-motorer ikke lever op til de nyeste EU-krav vedr. emissioner (for vejtransport). Og den "midlertidige" dieselbaserede afløsning (kreaturvogne) for de manglende IC4-tog ser heller ikke ud til at være lige om hjørnet... Vi bør derfor arbejde for, at den fremtidige togtrafik baseres på fuld udbygning af elektrisk drift, hvor vi også i større grad kan udnytte vedvarende energiformer og fremtidssikre driften i en lang række fremover til gavn for både miljø, økonomi og folkesundhed. Dette er heldigvis blevet bragt på banen i forlængelse af den seneste IC4-ultimatum fra DSB.

Udover DSB er der jo en række andre togoperatører, som primært anvender (forældet) dieselteknologi. Især på lokalbaner, hvor flere er præget af hyppige stop i nærheden af beboelsesområder. Disse bør også indgå i en samlet plan for elektrificeringen af dansk togdrift.

14
3. juni 2008 kl. 10:57

Iflg. https://www.moviatrafik.dk/KommuneRegion/Statistik/Doc_library_2006/Helsing%C3%B8r.pdfoghttps://www.visitdenmark.com/danmark/da-dk/Menu/turist/inspiration/storbyferie/koebenhavn/koebenhavnital.htm

så bor der 10 gange så mange mennesker pr. kv.km. i Kbh som i Helsingør (og formentlig også Helsingborg). Og så foregår færgetrafikken stadig over åbent vand, hvor forureningen "fortyndes" noget mere, end den gør mellem bygningnerne i Kbh. /J

13
3. juni 2008 kl. 10:31

at færgerne sejler rundt i områder hvor der er lav befolkningsprocent

Hva' så lige med Helsingør-helsingborg?? ;-)

12
3. juni 2008 kl. 10:15

at færgerne sejler rundt i områder hvor der er lav befolkningsprocent ifht lokomotiverne der triller rundt i byområder. Men; netop på skibene er der massere af plads til at installere scrubbere og filtre, og Danmark burde være foregangsland ved at have lovkrav om filte og scrubbere på alle færger i 2009.

11
3. juni 2008 kl. 10:10

Det er sg* ikke kun DSB som sviner med diselos. Over alle færgeforbindelser hænger også en stinkende sky af diselos. Reglen er åbenhart, at når noget er offentligt eller halvoffentligt (altså med tilskud fra skatteydere) gælder ingen regler. Måske er der grundlovens kongeparagraf som gælder, altså 'de' er hævet over loven.

10
3. juni 2008 kl. 10:09

Det er sg* ikke kun DSB som sviner med diselos. Over alle færgeforbindelser hænger også en stinkende sky af diselos. Reglen er åbenhart, at når noget er offentligt eller halvoffentligt (altså med tilskud fra skatteydere) gælder ingen regler. Måske er der grundlovens kongeparagraf som gælder, altså 'de' er hævet over loven.

9
3. juni 2008 kl. 08:58

Hvis man har sit helbred kær skal man nok holde sig væk fra at pendle via regionaltogsperronen på Nørreport. I 2003 modtog DSB et påbud fra Miljøkontrollen, hvori DSB i samarbejde med Banedanmark pålægges at sikre, at luftkvaliteten på regionaltogsperronen overholder gældende grænseværdier. Det skal siges at handlingsplaner er lavet, men intet udført endnu.

8
3. juni 2008 kl. 07:49

SimCity... go ide - men bliver byernes bolig og industri områder ikke - USA's firekantede med tilhørenede vej-rudenet. Eller er det i de ældre udgaver af SimC. Virksomhedskulturen foreskriver en langsigtet horisont - der går indtil næste kvartalsregnskab... . Vores! politiker horisont er længere - indtil næste valg. Derfor er her og nu - (simplificerede) løsninger at fortrække - f.eks. partikelfiltre på dieselmotorer - herunder også togenes.

7
3. juni 2008 kl. 02:17

Kaos, som hersker i adm. af Københavns kommune, skyldes at ingen har noget overblik. End ikke almindelige økonomiske tal, er der nogen der evner at overskue, i et komplet flimmer af forkerte metoder. Det er som et væltet læs, omgivet af inkompetence i mennesker der ønsker at gøre det godt, men som har nul viden.

Forhåbentlig uddør problemerne, når de to nuværende generationer af aktive politikere og embedsmænd forsvinder. Børn, der er vokset om med SimCity computerspil, vil forhåbentlig vide at simulere på hele Danmark i en model. Jeg har læst om, at man i USA, visse steder, gør præcis dette, ved at købe specialudgaver af SimCity. Det er den eneste mulighed for at styre et moderne samfund, men det ved mange ikke.

I SimCity modeller, er beregninger så præcise, og lette at forstå, at selv ét eneste træ, fra eller til, bliver afsløret, hvilken effekt det har på økonomi og forurening og sundhed og evne til at tiltrække arbejdspladser.

6
2. juni 2008 kl. 23:24

Det er tankevækkende at DSB ønsker at profilere sig som en miljøbevist måde at rejse på.
Når man, som passager, ved selvsyn, kan konstatere, at dieseltogene udspyder anselige skyer af partikler.
Ved stationerne foregår dette desuden udover betalende passagere og personale.
Måske skulle DSB's ledelse overveje noget nyt - at være proaktive - og få installeret filtre - i første omgang i IC-togene - før folketinget tvinger dem til det... .

Æh, er diesellastbiler, -busser og -biler bedre?

Vh Troels

5
2. juni 2008 kl. 22:36

Frithiof Andreas Jensen:

måske skulle man tippe varerne af ved "grænsen" til miljøzonen og lade Bondam & Co selv hente deres købmandsvarer

Well! Måske man skulle lade motorvejene ende, hvor registreringsafgiften slipper op? (Desværre øger det nok forbruget af 4WD'er!? ;-)

3
2. juni 2008 kl. 19:31

... Eller måske skulle man tippe varerne af ved "grænsen" til miljøzonen og lade Bondam & Co selv hente deres købmandsvarer i en rickshaw.

2
2. juni 2008 kl. 18:00

Ta' dén, DSB! :-P

1
2. juni 2008 kl. 17:55

Det er tankevækkende at DSB ønsker at profilere sig som en miljøbevist måde at rejse på. Når man, som passager, ved selvsyn, kan konstatere, at dieseltogene udspyder anselige skyer af partikler. Ved stationerne foregår dette desuden udover betalende passagere og personale. Måske skulle DSB's ledelse overveje noget nyt - at være proaktive - og få installeret filtre - i første omgang i IC-togene - før folketinget tvinger dem til det... .