København afviser at stoppe skandaleramt højhusbyggeri

Plus17. september 2020 kl. 10:4811
København afviser at stoppe skandaleramt højhusbyggeri
Illustration: Morten Munk Andersen.
Selv om der er fundet byggeaffald, støbeskel og lave betonstyrker i fundamentet på et højhusbyggeri på Amager, er der ifølge Københavns Kommunes rådgivere ikke akut eller signifikant fare. Derfor vil kommunen ikke stoppe byggeriet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Byggeriet af et skandaleramt 86 meter højt højhus på Bryggens Bastion på Amager får - indtil videre - lov til at fortsætte. Det har Københavns Kommunes forvaltning besluttet ifølge et notat sendt til Teknik- og Miljøudvalget.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
18. september 2020 kl. 13:41

Når nu fundamentet ikke lever op til standarden, så er det vel lidt ligemeget at statikken i bygningen er OK. Det eneste rigtige (men meget dyre) at gøre, er vel at rive bygningen ned. Fjerne betonfundamentet, og så starte forfra. Ja det vil forlænge byggetiden betragteligt og blive dyrt, men om 50 år er der ingen som vil tænke over at byggeriet blev forsinket x år. Og det er vel meningen at byggeriet skal holde i mange år.

Det virker som om økonomiske (politiske) hensyn er i stand til både at vride ret, rimelighed og fysik.

8
18. september 2020 kl. 11:46

Det er da betryggende at bygningen er sikker og fuldt forsvarlig, selvom betonstyrken er ned til 1/7 del af foreskrevet. (man kan jo ikke være sikker på at stikprøverne afsløre svageste punkt) Hvis man så antager at der regnes med en standard sikkerhedsfaktor, så har de oprindelige rådgivere altså rådgivet med sikkerhedsfaktorer (og omkostninger) langt hinsides enhver fornuft. ---- Hvis de er aflønnet med en %sats af byggeriets omkostninger, lyder det jo meget sansynligt.

Konklutionen må være at enten har de oprindelige rådgivere anvendt helt urimelige forudsætninger for beregningerne, alternativt er det optimistisk at finde bygningen fuldt forsvarlig. Det er jo ikke nok at sige, at den ikke dratter sammen de første par år, forudsat at der ikke kommer en seriøs storm.

7
18. september 2020 kl. 11:09

Re: Flyt borgmeterkontorene..</p>
<p>Nej, Bach Gruppen bør flytte sit kontor dertil.</p>
<p>Og måske blive de eneste "indbyggere"?

Måske ikke!

Alle vores fagtekniske kommentarer og analysere har ofte svært ved at trænge igennem til den brede offentlighed . Hvis byggeriet færdigbyges og godkendes vil det også blive taget i brug. (under den forsætning at det ikke falde samme inden).

Alle de påviste svagheder vil ikke nå, eller blive glemt, af den almene offentlighed.

6
18. september 2020 kl. 08:45

Som tidligere beboer i en af nabobygningerne på Bryggens Bastion bygget af Bach Gruppen er det her på ingen måde overraskende! En entreprenør som ikke engang kan få tætnet imellem en baggård og den underliggende parkeringskælder/forretning (læs, over flere omgange), skal på ingen måde gå fri i sådan en sag. Betonprøverne tyder på dårlige procedurer, kombineret med dårlige forhold for udenlandske håndværkere som blev dokumenteret af bl.a. EB. Kunne det tænkes at Bach Gruppens involvering i Bryggens Bastion fik en pause og ble revurderet?

5
17. september 2020 kl. 14:17

"... projektet, som skal overtages af ejendomsselskabet Heimstaden"

Hvad siger den kommende ejer om sagen? Har de pligt til at overtage bygningen hvis den bliver retligt lovliggjort? Der må stå noget i kontrakterne om det.

4
17. september 2020 kl. 13:52

Som har fået en meget stor pose penge til at godkende byggeriet. Ærlighed er kun til besvær i politik og blandt DJØF'ere. Sukkkk.....

2
17. september 2020 kl. 13:07

Nej, Bach Gruppen bør flytte sit kontor dertil.

1
17. september 2020 kl. 12:58

..til de øverste etager i bygningen :)