Københavnske huse der pynter
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Københavnske huse der pynter

Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse uddelte i går, mandag, fire diplomer til bygninger, der gør København skønnere - i detaljen og i helheden.

Præmieringen foregik i Vilhelm Lauritzens lufthavnsbygning i Kastrup, der fik det ene diplom. Bygningen fra 1939 er først flyttet og siden gennemgribende renoveret, så den nu kan bruges til kontorer, repræsentation mm.

Et andet diplom gik til Vandflyverhangaren på Margretheholmen. Den er omdannet til moderne kontorer for Cell Network, der flyttede ind i september i år. I øjeblikket er der 40 ansatte i det store, lyse, højloftede rum, hvor der er plads til flere.

Det tredje diplom tilfaldt Café Jorden Rundt ved Svanemøllehavn. Den er tegnet af arkitekt Kim Utzon for restauratør Karsten Brandt, som i Charlottenlund har en café af samme navn, indrettet i en tidligere busholdeplads-bygning. Den nye café på 250 kvm. er en nutidig udgave af den gamle, udført i glas og lærketræ og med tag af zink.

Det sidste diplom blev givet som anerkendelse af opholdsrummene i Skydebanegade på Vesterbro. De er indrettet som gode småpladser for ophold og leg mellem de nyligt istandsatte husblokke.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten