Københavns Lufthavne sløsede med partikelmålinger i tre år

I tre år vidste Københavns Lufthavne, at der var sikkerhedsrisiko for 5.000 medarbejdere, der var udsat for forhøjet risiko for at få kræft og hjerte-kar-sygdomme pga. partikelforurening - uden at gøre noget ved det.

Det skriver Politiken, som er kommet i besiddelse af en fortrolig rapport fra Arbejdsmedicinsk Klink på Bispebjerg Hospital.

Rapporten fra 2007 anbefalede, at der skal udføres regelmæssige målinger vedrørende partikler fra flybrændstof og dieseludstødninger.

Målingerne blev først indført tre år senere.

Lufthavnen forsvarer sig dog med, at der allerede i 2007 blev nedsat en styregruppe, som førte til indførelsen af de faste målinger sidste år.

Formanden for 3F på Amager, Lars Brogaard, mener dog, at styregruppen fungerede som en syltekrukke. Han får opbakning fra forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, overlæger Jørgen Olsen, som til Politiken forklarer, at intet begrunder, at der skulle gå flere år, før målinger blev sat i værk.

Han mener, at lufthavnen har sovet i timen.

»Det er nødvendigt, at lufthavne får niveauet ned omkring det, man kender fra de mest befærdede gader i København, hvor det er rimeligt i forhold til risikoen for sygdom«, siger han.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

citat: Han får opbakning fra forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, overlæger Jørgen Olsen, som til Politiken forklarer, at intet begrunder, at der skulle gå flere år, før målinger blev sat i værk.

Hvorfor afventede Kræftens bekæmpelse, der i samme periode har modtaget mine beskattede støtte kroner, tilsyneladende upåtalt dette lufthavns fifleri?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten