Københavns Energi: Vi skrev 'fortroligt' på notat om Amagerforbrænding

Et hemmeligt notat-udkast om milliard-synergier mellem et reduceret Amagerforbrænding og et nyt flisfyret kraft-varme-værk er ifølge direktør for Københavns Energi Lars Therkildsen resultat af en forespørgsel fra Københavns Kommunes økonomiforvaltning - og del af en standardprocedure:

»Vi blev i vinter spurgt om vores vurderinger af eventuelle synergi-fordele ved at kombinere de to anlæg. Og dem er vi så kommet med. Det er os, der har skrevet fortroligt på notatet, fordi det er udtryk for foreløbige vurderinger, men vi opfatter ikke oplysningerne i notatet som sådan som en stor hemmelighed,« forklarer Lars Therkildsen fra Københavns Energi (KE).

KE er et aktieselskab under Københavns Kommune, der forsyner københavnerne med vand, varme og gas.

Han tilføjer, at det så er op til selskabets ejere, Københavns Kommune - og i praksis økonomiforvaltningen - at beslutte, hvordan man vil anvende vurderingerne i notatet.

»Men vi er selvfølgelig klar til at gå videre med disse synergi-effekter, hvis vores ejer synes, at det er interessant at arbejde videre med,« siger han.

KE: Oplagt at anvende fælles dampturbine

På spørgsmålet om, hvor han ser de største synergier mellem de to anlæg rent driftsmæssigt, peger han på, at begge anlæg jo producerer strøm sammen med varmen, og at det derfor kunne være oplagt at anvende fælles dampturbine- og generatoranlæg.

Han understreger dog, at der er tale om vurderinger set fra sidelinjen, og at der kan være aspekter i sagen, som KE ikke kender til.

*Så I har ikke drøftet disse synergi-muligheder med Amagerforbrænding selv? *

»Jeg ved godt, at det kan lyde mærkeligt, men Københavns Energi er optaget af at få den rigtige varmeforsyning fra Amagerforbrænding. Hvordan Amagerforbrænding udformer deres forbrændingsanlæg i forhold til flisværket er ikke en sag for os som driftsselskaber. Det skal ejerne af de to selskaber afgøre,« siger han.

Han peger i øvrigt på, at der er forskel i ejerkredsen, idet Københavns Kommune alene ejer Københavns Energi, mens Amagerforbrænding ejes af Københavns Kommune og fire ejerkommuner. Og at der derfor kan være ønsker i Amagerforbrændings ejerkreds, som KE ikke kender noget til og som kunne have indflydelse på netop synergi-diskussionen.

Vi har bedt økonomiforvaltningen i Københavns Kommune om en kommentar til notatet. Det har vi fået lovning på i løbet af i dag, mandag.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Super godt, Sanne. Det er rigtig spændende, at I har fået hul på endnu en tråd i denne underlige historie om forbrændingsanlægget, der ikke vil realitetjusteres...!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten