Købe-æbleskiver er usunde og smager grimt

Færdigbagte æbleskiver er fede og smager ikke særlig godt. Og dog ... Børn synes sjovt nok, at de er meget lækre.

Det viser en ny test af fem slags æbleskiver, som Forbrugerinformationen har gennemført her op til jul.

Metode: Fem æbleskiver-mærker fra Specialbageren, Daloon, Oldemors, Vesterlund og Coronets er dels blevet analyseret i et laboratorium – og dels er de blevet udsat for en omfattende smagstest af både børn og voksne.

Æbleskiven med det tillidsvækkende navn "Oldemors" bliver kåret til testens ringeste og får følgende ord med på vejen af smagspanelet:

Lugter af brændt fedt, harsk, klæg, klumpet, ikke pæn, smager/lugter ikke af æbleskive, sej, gummiagtig, ikke krydret, virker ubagt, smag af branket margarine, lugter brændt.

Testen afslører med al tydelighed, at børn og voksne har en meget forskellig opfattelse af, hvad der smager godt.

Den viser også, at de færdigbagte æbleskiver har et højt fedtindhold, indeholder transfedtsyre og svinger meget i pris.

Omkring halvdelen af energien kommer fra fedt og det faktum, at æbleskiver spises med flormelis og syltetøj, gør, at de bestemt ikke "kan henregnes til et sundt måltid".

Det høje fedtindhold er dog ikke det store problem, fordi vi traditionelt kun spiser æbleskiver til jul, lyder det beroligende i testens sammenfatning.

Forbrugerinformationen når frem til følgende tre gode råd:Køb de billigste æbleskiver.Køb de letteste æbleskiver.Undgå transfedtsyre.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvis de skal fryses/gemmes, så er en opskrift med gær bedst, skal de spises straks, er dem med bagepulver ok, men de krymper/falder sammen, hvis de gemmes eller fryses.

Nå ja- og æbleskivepander må ALDRIG afvaskes i sæbe, som omeletpander skal de bare tørres over, og de bliver bedre med årerne. :-)

Hvis man bager dem selv- ved man så rart, hvad der er i!

Mvh Tine- der har gravet sin gamle ævleskivepande frem.

 • 0
 • 0

Måske man vil kunne se, at dem børnene bedst kan lide også er de mest runde og regelmæssige i overfladen? Når man bager æbleskiver selv, så bliver de jo ikke kuglerunde - og børn har det vist bedst med at kunne lide ensartet og deffineret mad, hvor voksne derimod måske bedst kan lide, at den ser 'hjemmelavet' ud..?

:)

 • 0
 • 0

Det ved jeg ikke noget om. Men min mor bagte engang æbleskiver til noget juleklips-halløj i børnehaven. Hun fik tilbudt at tage noget af overskuddet med hjem, det sagde hun ja til. (Vi var 7 i familien) Men jeg har aldrig glemt hendes ærgrelse over de "små hårde knolde"- hun fik med sig.

Hendes var gode luftige (og spiste), hun bagte 70 styks.

Jeg foretrækker også deller med sprød skorpe. Er de bløde ER det ikke deller, som mors. Dengang vidste man intet om nitrosaminer- eller faren ved stegeskorper.

mvh Tine

 • 0
 • 0

Med hjemmebagte æbleskiver. Er lige blevet færdig med ca. 200 stks, som skal serveres for børn, svigerbørn og børnebørn her i eftermiddag. De forlanger det er "Morfars æbleskiver" der serveres.. Opskriften er fra "Den store bage- og kagebog", fra 1965. Der er med garanti ingen tilbage når næsten 20 mennesker har været i fadet. venlig hilsen Og god jul BJ

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten