Køb af Stålvalseværket finansieres fra Bahamas

Stålvalseværket i Frederiksværks nye ejer, Jysk Stålindustri, der er en del af en international stålhandelsgruppe, har ifølge Børsen Online fået tilført ca. 150 mio. kr. af moderselskabet Harrow European an Emerging Growth Fund LTD, der har
hjemsted på Bahamas.

Selv kører Jysk Stålindustri, der er registreret som holdingselskab for blandt andet den schweiziske stålvirksomhed Stinol, med et underskud på 3,4 millioner kroner, skriver Børsen Online, der uden held har forsøgt at aflægge Jysk Stålindustri et besøg på selskabets adresse på Østerbro, for en yderligere kommentar.

»Der var lukket og ingen tager telefonen,« skriver netavisen.

Samme mur af tavshed er Ingeniøren|net stødt på i sine bestræbelser på at indhente yderligere oplysninger om den overraskende handel, der med ét sendte den hidtige førstekøber AT Holding til hjørnespark efter månedlange forhandlinger.

Direktør for AT Holding Henrik Kaa Andersen udtrykker overfor Ingeniøren|net dyb skuffelse over det kuldsejlede købsforløb.

»Vi havde nået en klar hensigtserklæring og regnede med, at der blev arbejdet videre med vores forslag,« siger Henrik Kaa Andersen, der nu med spænding venter på om regeringen vil godkende den annoncerede handel.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau omfatter den nye handel hele fabrikken i Frederiksværk, men ikke det areal, som rummer affaldsdepotet. Det, samt de tilhørende oprydningsproblemer, er fortsat konkursboets.

Det har trods adskillige henvendelser til advokatfirmaet Jonas Bruun i dag ikke været muligt at indhente en kommentar fra kurator for konkursboet Claus Høeg Madsen.