KMD jagter nye medarbejdere

Forventningen om 50-60 kommunesammenlægninger over de næste par år får det kommuneejede it-selskab KMD (tidl. Kommunedata) til at hente nye folk ind i flere afdelinger.

»Vi regner med at ansætte omkring 50 nye medarbejdere, og derudover vil der ske forskellige omprioriteringer i organisationen,« siger underdirektør Hans-Ole Møller-Madsen.

Han står som projektchef i spidsen for en syv mand stor styregruppe hos KMD, der har strukturreformen som ansvarsområde.

Afdelingschef Beth Tranberg kalder situationen »et kæmpe boom«.

»Jeg har aldrig været med til noget så stort – og jeg har ellers været i branchen i mange år,« siger Beth Tranberg, der er medlem af styregruppen med ansvar for kunderelationer.

Hun har netop ansat fem nye projektledere i sin afdeling og skal bruge yderligere 10-12 folk med projekterfaring i den kommende tid.

»Vi modtog 150 ansøgninger. Lige fra topfolk i den kommunale og private sektor til ingeniører, der skrev, at reformen er en historisk begivenhed, som de gerne vil være en del af.«

Beth Tranberg understreger, at medarbejderne er ansat i faste stillinger.

»De bliver ikke fyret igen bagefter. Vi lukker ikke bare folk ind for at smide dem ud igen senere. Det er ikke vores politik. De skal være en del af KMD,« siger hun.

KMD opnåede sidste år et positivt resultat på 156,5 mio. kr. før skat. Målet for 2004 er en overskudsgrad på fire procent, men selvom der nu bliver en del mere gang i butikken, får det ikke KMD til at opjustere forventningerne til resultatet, oplyser selskabet.