Klonede heste på vej ind i amerikanske væddeløb

Klonede heste skal kunne registreres på lige hestesko med andre. Det var opfattelsen hos den texanske ranchejer Jason Abraham og dyrlægen Gregg Veneklasen, der i 2012 sagsøgte American Quarter Horse Association (AQHA), skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nu har en texansk dommer givet de to herrer medhold i, at AQHA førte et slags monopol på, hvilket heste der kan kunne optages og registreres i sammenslutning. Klonede heste skal have samme rettigheder som andre, har den føderale domstol i Texas slået fast.

Hos AQHA anser man dog heste med nøjagtig samme DNA som snyd, selv om heste af kunstig befrugtning tidligere har været tilladt.

AQHA holdt dog på, at organisationen med sine over 700.000 registrerede heste til opdrætning er en privat sammenslutning. Men lige lidt hjalp det.

Det var det skotske får Dolly, der i 1997 satte internationalt fokus på kloning af dyr, da fåret som en nøjagtig genetisk kopi nu fandtes i flere skikkelser.

I USA er Professional Rodeo Cowboys Association den eneste klub, der ifølge Reuters tillader klonede heste at deltage i rodeoløb.

Emner : Kloning
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det man skulle spørge, er hvorfor den samme hest skal opføres flere gange. En kartoffelsort opføres jo ikke flere gange, selvom der flere mio. kloner.

  • 0
  • 0

Sæd fra klonen af Quidam de Revel. Så at råbe op om USA er både dumt og usagligt.

Nu er der en del hesteavlere, der mener kloning er et dødpunkt. De bidrager ikke med noget nyt til avlen. På den anden side: Så kan vallakker, der har gjort det godt i sporten- måske undtages. Selvom hingsten måske blev vallak, fordi den så kunne gøre det bedre i sporten. Hingste går som regel ikke så højt, fordi de er hingste- og altså påvirkede af deres hormoner.

KyraK vil forresten have klonet sin hest, desværre ikke "Max" (der var en super dressurvallak, som elskede bifald!) En rigtig sød og dejlig hest-

I dag har hesteavlen (DV) i mine øjne malet sig op i hjørnet. Men heste som Friesere, hvor vi ikke har hingste, herhjemme, kunne være en mulighed. Eller islændere, der jo ikke må re-eksporteres. Så til alle islændere skal sælges, hvis de har været med i europæisk stævne. Tager de så de bedste heste med? Ja.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten