Klippekortet overlever digitalt i hovedstaden

6. juni 2013 kl. 15:0717
Selv om salget af klippekort i hovedstaden stopper om mindre end en måned, så fortsætter den digitale version af klippekortet i app-form, oplyser Movia.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når salget af det gamle pap-klippekort stopper i hovedstadsområdet 1. juli 2013, vil kortet fortsætte med at eksistere i digital form på app'en 'Mobilbilletter hovedstaden', som blandt andet Movia står bag. Det oplyser trafikselskabet.

»Udbuddet af mobilbilletter er med til at øge graden af selvbetjening, hvilket betyder færre omkostninger for Movia og de øvrige trafikselskaber. Derfor beholder vi som udgangspunkt mobilklippekortet, selv om salget af pap-klippekort stopper 1. juli,« oplyser centerchef i Movia Anders Due via mail.

Og foreløbig er der ingen planer om at droppe den digitale app-udgave, selv om rejsekortet vinder frem.

Læs også: Ekspert: Rejsekortet bliver overhalet af apps til mobilen

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Som udgangspunkt er der ikke taget stilling til at stoppe salget af mobilbilletter. Når rejsekort er fuldt udrullet, vil det fortsat være muligt at købe mobilbilletter,« skriver Anders Due og fortsætter:

»Det er klart, at vi rigtig gerne vil have så mange kunder som muligt over på rejsekort. Men mobilklippekortet er en digital løsning, som vi - og kunderne - er glade for.
Udfasningen af klippekortet er led i en strategi om øget digitalisering.«

Alligevel mener Anders Due at fremtiden ligger i rejsekortet, som fungerer uden en mobiltelefon.

»Rejsekort er den nye nemme billet til den kollektive trafik. Mobilbilletter og mobilklippekort forudsætter, at kunden har en smartphone. Det kan vi ikke forvente, at alle kunder har. Derfor er rejsekort den fremtidige billet.«

17 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
7. juni 2013 kl. 10:26

Det er vel i princippet det samme som Rejsekortet. Et kort knyttet til din bankkonto via tank-op, som indscannes ved på og afstigning. Forskellen er, at du i London SKAL gennem sluser og derved 'glemmer' du ikke scanning ved afstigning.

18
7. juni 2013 kl. 10:09

og i utallige andre tråde, dokumenterer rod, fejl, ustabilitet og usikkerhed omkring resultaterne af digitalisering af selv simple funktioner. Enten er det systemerne selv, eller også er det interface man/machine, som svigter. Og bevisbyrden for korrekt indgang til systemerne overlades naturligvis til brugeren, så han lige kan drænes for lidt ekstra skillinger, hvis det alligevel ikke virker. Men der digitaliseres alligevel ufortrødent videre på alle mulige og umuilige områder, for det er jo det, der skal til, hvis man som samfundsinstitution vil vise, at man er med på noderne. Og hvem vil ikke gerne være det, uanset større eller mindre uanvendelighed - eller exorbitante indkøringstider efter udgivelsen - af flertallet af de (u)færdige resultater, som udgives med års forsinkeler og 3-dobbelte budgetoverskridelser. Nogle systemer vil sikkert aldrig blive fuldt brugsfærdige, og jeg frygter rejserkortet er et af dem. Og så selvfølgelig sikkerhedssystemerne omkring borgernes data. Nå, men skidt med det sidste - det er jo bare os nede i samfundet, som kun har noget at skjule, hvis vi har dårllig samvittighed eller er kriminelle, og vi kommer til at lægge skuldre til meget mere bras, end alt det vi allerede er blevet præsenteret for. Bare vent og se - der kommer mange flere flop, så længe digitaliseringen af alting kører som en blind modedille...

17
7. juni 2013 kl. 09:24

Når jeg bruger The Tube i London bruger jeg et Creditcard som indscannes ved på og afstigning. Det er der ingen ben i. det system har de haft i mindst 20 år. Hvorfor kan Danmark ikke bruge det?

15
7. juni 2013 kl. 08:52

der er bunkevis af negative kommentare på denne app."mobilbilleter hovedstaden". Jeg håber den kommer til at virke. Jeg orker ikke rejsekortet. Jeg orker ikke flere systemer med brugernavn/login.

Jeg har stadigvæk 2 klip tilbage på på mit 2 zoners klippe kort. Det må kunne dække mit behov de næste 20-30 år. Min hybrid cykel er mit nye klippe kort til København city og udkant/omegn.

14
7. juni 2013 kl. 06:45

Egentlig havde jeg købt et rejsekort til smårejser rundt i hovedstadsområdet, det var lidt bøvlet med klippekort fordi jeg ofte skal til lufthavnen, men også en gang i mellem bare skal bevæge mig inden for den samme zone.

Men klippekort på app er meget smartere! Her køber man bare 20 zoner af gangen, til en bedre pris end rejsekortet kan give uden man skal tænke på tidspunkter og mængderabatter. Når man så hoppe på bussen/metroen/toget, så vælger man bare hvor langt man skal, og så sluger appen det korrekte antal zoner af ens klippekort.

Så behøver man ikke længere at have et 2-zoners og et 3-zoners kort, smart!

12
7. juni 2013 kl. 00:32

Indtil 1.juli i år kan man købe papklippekort, der er gyldige til 30.juni 2014. Husk at hamstre et årsforbrug. Det udsætter problemet væsentligt og så garanterer det mod prisstigninger. Og renten er jo helt i bund, så renteudgiften er til at overse.

10
6. juni 2013 kl. 21:50

Gør som os, der bor i udkants-København. Undgå at handle i København, og er det endelig nødvendigt så tag bilen. Jeg er i hvert fald en af dem, der ikke gider betale for et rejsekort for de 1 eller 2 gange, jeg ikke kan undgå at skulle til København hvert år. Med klippekortet så vidste jeg hvad det kostede, og som regel kunne jeg også nå hjem igen på samme klip. Nu er prisen usikker, og under alle omstændigheder fordoblet, så en nogenlunde økonomisk bil er billigere hvis man er 2 eller flere personer. Når klippekortet forsvinder, forsvinder jeg desværre også fra kollektivtrafik.

9
6. juni 2013 kl. 21:14

Klassisk mobilos er tilstrækkelig til mobilbillet

8
6. juni 2013 kl. 21:10

"Alligevel mener Anders Due at fremtiden ligger i rejsekortet, som fungerer uden en mobiltelefon."

Det var da den ringeste spåmand jeg længe har set. Udviklingen går da klart i retning af enheder, der kan klare alle opgaver. For mange år siden havde jeg et armbåndsur - nu er det telefonen.
Fragtskibe er fx også afløst af containerskibe, hvis der ikke er tale om meget, meget særlig fragt.

Specielle løsninger bliver afløst af ensartede fællesløsninger - fx mobile_app_afviklere (pt.kaldet telefoner) - evt suppleret af helt low-tech løsninger som alm billetter.

Klippekortet er da i øvrigt en glimrende løsning, hvorfor skal de dog afskaffes?

Nu vil jeg hamstre et passende antal klippekort og så anvende telefonen fra næste sommer. Rejsekort, hvor jeg ikke kan se prisen eller være sikker på, jeg har betalt, glem det.

Lars :)

7
6. juni 2013 kl. 21:10

Jeg har stadig ikke forstået det: Efter 1.7.13: Hvad gør en besøgende fra udkants Danmark, der er uden smartphone, og blot vil køre en kortere strækning med Metroen?

Enten anskaffer man et rejsekort hjemmefra, eller også kan man købe et anonymt rejsekort i en automat på stationen (koster kr.80,-). Alternativt køber man en kontantbillet eller en 24-timers billet / city pass ligeledes i en automat på stationen.

6
6. juni 2013 kl. 20:48

Fordi i Danmark kan vi alt. Hvorfor køre med et system som fungerer i alle andre lande, når vi kan opfinde den dybe tallerken selv? Og så er det jo også så dejligt at staten og især kommunerne kan holde øje med hvor vi rejser hen. Så kan Hr. Jensen på kontanthjælp stå skoleret overfor sin sagsbehandler fordi han besøgt sin onkel i Jylland i stedet for at tage i aktivering.

Og så tilbage til selve systemet. Jeg har stærkt på fornemmelsen af at hele check-in/check-ud systemet kun blev indført fordi det lyder "smart" I alle andre lande med sådanne kort skal man bare scanne kortet når man står på bussen, og så er de penge trukket. Indførelsen af Rejsekortet KUNNE også have været en rigtig god undskyldning for endelig at spærre stationerne af for uvedkommende. Et ønske jeg i mange år har haft, især på S-Banen. Det ville reducere hærværk, forhindre gratister og gøre stationerne mere trygge.

5
6. juni 2013 kl. 20:48

Jeg har stadig ikke forstået det: Efter 1.7.13: Hvad gør en besøgende fra udkants Danmark, der er uden smartphone, og blot vil køre en kortere strækning med Metroen?

3
6. juni 2013 kl. 19:46

Der skulle bare være en fingertryksaflæser der bekræftede hvem man er

Glimrende forslag på en dag hvor det er blevet offentliggjort, at vores register over kørekort har været hacket i måneder...

2
6. juni 2013 kl. 15:43

Der skulle bare være en fingertryksaflæser der bekræftede hvem man er og om man har penge på kontoen, så taber man heller ikke kortet eller løber tør for strøm.

1
6. juni 2013 kl. 15:35

»Rejsekort er den nye nemme billet til den kollektive trafik. Mobilbilletter og mobilklippekort forudsætter, at kunden har en smartphone. Det kan vi ikke forvente, at alle kunder har. Derfor er rejsekort den fremtidige billet.«

Så kort sagt. Han mener at rejsekortet er den fremtidige billet, fordi det ikke forudsætter en smartphone?!? Så han venter altså bare på at den ældre generation af brugere med smartphone dør, indtil der kun er de unge brugere uden smartphone tilbage? Eller hov, vent lige......