Klikadvarsel: Læs alle numre af verdens mest populære teknik-magasin
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Klikadvarsel: Læs alle numre af verdens mest populære teknik-magasin

Der er god lejlighed til at svømme væk i et helt ufatteligt univers af teknik og videnskab efter Google har publiceret over 100 årgange af Popular Scienceog godt 90 årgange af Popular Mechanics. Det er tale om indscannede eksemplarer af hele numre med reklamer, rubrikannoncer og et hav af artikler, hvor der flere steder også er tilføjet personlige kommentarer til artiklerne.

Og at det er en guldgrube af historier tager kun et par sekunder at opdage - derfor klikadvarsel på denne artikel - for er man først trådt ind bag magasinernes fantastiske forsider, er det svært at klikke sig bort.

Noget af det mest iøjnefaldende er behovet for, at hver enkelt får mulighed for at eje sit eget fly, helikopter, luftballon, raket, robot, luftpudefartøj, ubåd, kraftværk, motorcykel eller styrbare strandvilla.

Læs også: Nu kan et fingeraftryk dateres

Og er det ikke indretninger til den enkelte, så er det giganter, der knap nok er fatbare, der blandt andet skal landsætte armeer fra dobbeltskrogede gigantiske vandflyvere eller hvorfor ikke tankskibe, der i virkeligheden er kolossale undervandsbåde, så de kan sejle under Arktis' is, eller gigantiske krydstogtskibe, der nærmest forsvinder op i skyerne over damperen.

Eller en olieforsyningsforbindelse tværs over Alaska, hvor der på den eleverede forbindelse også lige er plads til en højhastigheds togforbindelse og en motorvej. Ekstra plus på kontoen er, at dyrelivet i Alaska forstyrres minimalt.

Og tror man, at de teknologiske klimadrømme er nye, ja så må man jo som bekendt tro om igen. Her er vindkraft, solceller, stirlingmotorer, kørselssystemer som ruf'ere i flere eksempler, hvor blandt andet busser bliver til lyntog.

Men også langt mere praktiske indretninger åbenbares, såsom en snedig indretning til hjælp til parallelparkeringen.

Hjælp til husejere: Sådan optimerer du brændeovnen

Ikke mindst 2. Verdenskrig har sin helt egen profil, hvor fokus er på både ødelæggende ildkraft, og også på, hvordan den logistiske udfordring med at forsyne tropper i Europa med materiel og tropper løses optimalt.

Men selv om begge blade er fyldt med fascinationsstof, så glemmer de ikke at fortælle, hvordan man selv kan bygge smukke møbler, ramme et billede ind, indrette et drivhus eller få mest ud af sin brændeovn.

Men overordnet set er det først og fremmest det olympiske motto citius, altius og fortius (hurtigere, højere og stærkere), der præger magasinerne og ikke mindst deres forsider. De hurtigste fly, både og biler er konstant i fokus. Biler er især grundigt behandlet og magasinerne åbner spalterne for brugernes dom over de enkelte bilmodeller. Magasinets læsere har desuden her kunnet stifte bekendtskab med nye dæktyper, bremsesystemer, konstruktionsprincipper og design. Finner - ikke finner - du finder det her!

Følg nedenstående links, hvis du har mulighed for det eller snup en tur i galleriet, der viser nogle af de mest fascinerende forsider fra henholdsvis Popular Mechanics og Popular Science.

Dokumentation

Popular Mechanics
Popular Science

søgte populær mekanik
ret sjovt fandt
Teknisk ukeblad
ok ikke dansk og så gammelt det var fra christiania haha

står polyteknisk tidskrift
udgivet af den polytekniske forening i christiania,syvende Aargang 1860

http://books.google.com/books?id=pyEAAAAAM...

er blandt andet denne sjove notits

16

notits

Opvarmning med is

Følgene ganske nye Opfindelse fortjener alles opmærksomhed, der, uden have drivhuse, beskjæftige sig med Dyrkningen af planter. der ere meget følsomme mod frost. Det er Opvarmning med Is, som man skylder Hr.Lecop fra Clermont-Ferrand. Lecop har iaktaget, at det for at bevare en plante mod frost er tilstrækkeligt sætte nogle Kar fulde med Vand omkring den, Vandet fryser, og udvikler, medens den går over til fast tilstand, en tilstrækkelig mængde varme. så at temperaturen af de nærmest værende legemer ikke synker under frysepunktet. Naar man ved, at et pund vand ved Overgangen fra den flydende til den faste Tilstand taber 75--80 gange så meget varme, som der skal til for at opvarme et pund vand fra 0° til 1°, saa kjender man hemmeligheden ved det nye opvarmningssystem. Naturligvis maa det sted, hvor planterne staa, ikke være udsat for nogen Træk.

måske den opfindelse kan bruges idag.
patentet er nok udgået forlængest :)

  • 0
  • 0