Klagenævn: Aftenlarm fra metroen skal stoppes
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Klagenævn: Aftenlarm fra metroen skal stoppes

Siden starten af juni har metrobyggepladserne ved Marmorkirken og Hovedbanegården i København været afskåret fra at larme om aftenen og natten. Nu slår Natur- og Miljøklagenævnet fast, at aften- og natarbejde på de to byggepladser heller ikke fremover må støje. Det samme gælder hele lørdagen for byggepladsen ved Marmorkirken. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Natur- og Miljøklagenævnet.

Konkret betyder afgørelsen, at byggepladsen ved Marmorkirken skal holde sig under et støjniveau på 95 dB på hverdage fra 7-18 og på lørdage fra 9-15. Tilsvarende skal byggepladsen på Københavns Hovedbanegård holde sig under et støjniveau på 87 dB på hverdage mellem 7 og 18.

Læs også: Byggestøj fra metroen: Det er rendyrket trial & error

Allerede om en uge kan afgørelsen dog være ligegyldig. Den 1. juli træder den nye såkaldte nabopakke i kraft, som betyder, at miljøbeskyttelsesloven ikke længere gælder for metrobyggerierne. Dermed fjernes beboernes adgang til at klage over støjen, som det er sket i dette tilfælde.

Loven betyder blandt andet, at ’transportministeren får adgang til at fastsætte regler om forurening og gener, herunder støj, fra anlægget af Cityringen,’ hedder det i pressemeddelelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet.

Læs også: Ny metrolov reducerer erstatninger for støj

Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse skyldes en klage fra naboer til byggepladserne over de høje støjniveauer om aftenen.

’Baggrunden er, at naboerne ved så høje støjniveauer, som der er tale om, udsættes for sundhedsmæssigt skadelig støjforurening, som påvirker deres mulighed for hvile og restitution i betydeligt omfang,’ skrev klagenævnet, allerede da udkastet til afgørelsen var klar.

Københavns Kommune har tidligere henvist til, at byggepladserne har fået tilladelse til larmen på grund af, at den samfundsmæssige interesse i at færdiggøre metroen vejede tungere end de sundhedskonsekvenser, larmen kunne have for naboerne. Det er denne afvejning, som Natur- og Miljøklagenævnet nu har erklæret ugyldig.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

I et sandt demokrati var domstolene afkoblet fra den udøvende magt (regeringen) og man ville derfor kunne indbringe en sådan lov for en domstol som kunne afgøre om den var valid. Det er nok ikke muligt sålænge dommere udnævnes af et råd nedsat af justitsministeriet

  • 4
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten