Kinesiske cyberkrigere angriber Sydkorea

Efter den lange række af hackerangreb fra Kina er det ifølge den sydkoreanske nyhedstjeneste Yonhap lykkedes den sydkoreanske efterretningstjeneste at identificere en af de kinesiske hackere.

Der er dog langt til en egentlig afdækning af den kinesiske hackergruppes aktiviteter.

»Vi har fastslået identiteten af en af hackerne, som taler koreansk. Men vi er endnu ikke kommet til bunds i sagen, hvor vi har fastslået, at indbruddene blev begået af en gruppe kinesiske hackere,« siger en talsmand fra den sydkoreanske efterretningstjeneste til Yonhap.

Ifølge talsmanden er de kinesiske myndigheder blevet opfordret af Sydkorea til at assistere med opklaringen af hackeraktiviteterne.

I alt er 278 computere hos ti offentlige myndigheder ramt af hackeraktiviteterne. Her lykkedes det at indsmugle to computervira, Peep Trojan og Backdoor Revacc, som kan anvendes til at få adgang til informationer lagret på computerne.

Stjal parlamentsmedlemmers kodeord

Ifølge de sydkoreanske myndigheder ramte angrebene også 69 computere i den sydkoreanske nationalforsamling. Herfra stjal hackerne 122 passwords til parlamentarikere og lovgiveres email-adgang.

Ifølge Yonhap bliver nyheden om de vellykkede hackerangreb mødt med bestyrtelse og skam i Sydkorea. Et land, som kan bryste sig af at være blandt de mest internetforbundne i verden og anses for at være et højteknologisk vækstcenter.