Kinesisk spion i Nasa

Den kinesiske forsker Bo Jiang, som arbejdede på Nasa Langley Research Center i Virginia, er blevet arresteret i Dulles International Airport i sidste weekend og er nu anklaget for spionage.

Forskeren blev anholdt, efter at han var gået om bord på et fly på vej hjem til Kina med en enkeltbillet. Med sig havde han en laptop og andre computere, som måske indeholdt fortrolig, militær information.

Oplysningerne om arrestationen kom fra senator Frank Wolf, som til Discovery News oplyser, at Bo Jiangs aktiviteter kan udgøre en trussel for USA. Han påpeger, at Kina har et af verdens mest omfattende spionprogrammer, som får det russiske KGB til at ligne amatører.

FBI havde tidligere åbnet en undersøgelse for at afklare, om Bo Jiang har overtrådt USA lovgivning om kontrol af våbeneksport. Da forbundspolitiet i sidste uge fandt ud af, at han brat var ved at forlade USA og på vej hjem til Kina, blev han ifølge The Daily Press arresteret på flyet.

Da han blev arresteret oplyste Bo Jiang at han medbragte en computer, mobiltelefon og en harddisk. Men ved undersøgelser af hans baggage fandt man endnu en computer, en ekstra harddisk og USB-nøgler.

Bo Jing bliver anklaget for at lyve og måske forsøg på at stjæle og smugle hemmeligt materiale ud as USA, samt stjæle Nasa-computere. Nasa frygter, at han har kildekode med til noget af den jordobservationsteknologi, som han arbejdede med. Den vil kunne bruges af Kinas militære rumprogram.

Frank Wolf har nu bedt om en uafhængig undersøgelse af Nasa for at få afklaret, i hvilket omfang rumfartsorganisationen benytter udlændinge, særligt kinesere.

Bo Jiang advokat, Fernando Groene, siger til Washington Post, at hans klient er uskyldig og regner med han bliver frikendt. Han oplyser, at Bo Jiang var ved at forlade landet, da hans arbejdsvisum var udløbet, og han ikke kunne finde et nyt arbejde, siden han blev afskediget fra Nasa i januar.

Emner : Nasa
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er vel lidt nemmere at gemme nogle microSD kort, hvis det skal være fysisk, og alternativt er det der internet vel også opfundet, hvor man vel nok fra en McDonalds via nogle omveje kunne sende noget krypteret data eller hvad man ny lyster. At fysisk tage en PC med i et fly lyder dumt, hvis det virkelig viser sig at have noget på sig?

  • 8
  • 0

Hvad er en NASA computer?! Han har vel ikke kunnet arbejde uden en personlig computer så han har nok fået en som en del af hans løn.

Hvis han var spion så havde han på en og anden mystisk måde fået en opsparing så at han kunne få noget efteruddannelse så at han var kvalificeret til en anden stilling i USA. Eller han ville have forladt USA via en køretur til Canada eller Mexico. Nej jeg tror ikke at der er kød på historien.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten