Kinesisk modem løser 4G-problemer på tværs af kontinenter

3. september 2012 kl. 08:37
Hvis man medbringer et 4G-stik, også kaldet LTE, på rejser gennem flere lande, så har et væld af forskellige signaler forhindret, at det har virket. Kinesiske ZTE har nu knækket koden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvis du ejer et 4G-modem, har det tidligere været umuligt at modtage det samme LTE-signal (4G), hvis du eksempelvis er rejst mellem Asien og Europa. Men det problem har kinesiske ZTE nu løst ved at lancere et modem og et hotspot, som både kan modtage signalet TD-LTE, der er udbredt i Asien, og LTE FDD, som er udbredt i Europa, USA og Australien.

4G-net - i visse kredse kendt som LTE-net (Long Term Evolution) - pibler frem rundt om i verden, og der er ved at være adskillige LTE-net at vælge mellem. Blandt andet Danmark, USA, Canada, Brasilien, Australien, Indien, Tyskland, Japan og Rusland har kørende LTE-net, mens lande som Kina, England, Frankrig, Spanien, Italien og New Zealand er godt på vej.

Det er dog ikke lige sådan at hoppe på et vilkårligt 4G-net med en vilkårlig dims. Ikke alene er det forskellige frekvenser, der bliver anvendt i forskellige dele af verden. Der bliver også benyttet forskellige metoder til duplex, det vil sige den tovejskommunikation, som der blandt andet er i et mobilnet.

Kina støtter op om LTE med TDD (time division duplexing) også kaldet TD-LTE, som landet satser på at udbrede i Asien. I Europa, USA og Australien ser det ud til at være LTE med duplex-metoden FDD (frequency division duplexing), der bliver den mest populære, skriver det engelske teknologimedie The Register.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uanset om det er den ene eller den anden metode, der bliver anvendt, så skulle henholdsvis et nyt USB-modem og et mobilt hotspot fra kinesiske ZTE som de første af deres slags være i stand til at gå på nettet. Enhederne understøtter nemlig både LTE med FDD og TDD.

Modemet hedder MF82052. og hotspottet hedder MF91S uFI (unique Wi-FI). Sidstnævnte gør det muligt for flere brugere at koble op til et LTE-net, hvad enten det fungerer via FDD eller TDD. Dermed kan online-livet vise sig at blive lettere for forretningsrejsende til og fra Kina.
En analytiker fra Forrester vurderer over for The Register, at produktet kan hjælpe med at kommercialisere TDD-varianten af LTE.

MF82052 skulle ifølge en præsentation fra ZTE kunne koble på LTE-FDD Band 7 (2,6 GHz).

Dokumentation

The Register: ZTE gives LTE a lift with multi-mode data card
link

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger