Kineserne overhaler Amazon: Leverer pakker med droner

I et tre dage langt forsøg leverer den kinesiske e-butik Taobao.com pakker til sine kunder ved hjælp af droner.

Forsøget, der foregår fra tre af kædens distributionscentre i Beijing, Shanghai og Guangzhou, er begrænset til 450 kunder, der bor inden for en radius af en times droneflyvning fra centrene. Indtil videre flyver dronerne kun med en pakke med ingefær, hvis samlede indhold og emballage kan holdes på 340 gram pr. pakke.

Paul Bischoff, en af bidragsyderne til bloggen Tech in Asia, har rapporteret historien og siger til BBC:

»Selv om det er i et begrænset omfang, leverer Taobao rigtige varer til rigtige mennesker, hvilket er et skridt videre end den vestlige pendant Amazon. Når det er sagt, så har ingen butikker endnu rullet et fuldt funktionelt leveringssystem med droner ud, og sådan en opsætning er stadig langt ude i fremtiden.«

Læs også: DHL overhaler Google og Amazon og udbringer pakker med drone

I 2013 prøvede et langt mindre firma, det kinesiske InBake angiveligt at levere kager til kunder i Shanghai-området ved hjælp af fjernstyrede droner. Det blev hurtigt stoppet af luftfartsmyndighederne, da firmaet ikke havde tilladelse til droneflyvning.

Google har ligeledes oprettet et dronecenter i Australien, fordi lovgivningen i USA er for striks.

Læs også: Google tester helt ny drone med vinger i Australien

Ravi Vaidyanathan, der forelæser i Robotics på Imperial College London siger, at videoen ikke skal ses udelukkende som et pr-stunt, men opremser en række udfordringer ved brugen af droner.

»Det er veletableret, at droner kan flyve autonomt over træhøjde, men under træhøjde er der stadig mange udfordringer. De skal rundt om ting og mennesker i bevægelse, som børn og kæledyr, når de skal lande på taget af dit hus. Og den koordination (mellem myndigheder, red.) der skal til, for at få dronezoner i luftrummet er også noget af en udfordring, « siger han og tilføjer.

Læs også: USA åbner testzoner for droner: Flyv bare løs

»Jeg tror ikke at disse problemer er uoverkommelige, men sikkerhedsaspekterne må adresseres, og forhindringsfri take-off og landingszoner må overvejes for fremtiden.«

Kilde BBC
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Citat: "Lande på taget af dit hus".

Hvad er nu det for noget - er det virkelig en del af konceptet?

Hvor mange kunder er derved udelukket på forhånd fordi de har et tag, der enten ikke egner sig til dronelandingsplads eller er utilgængelige? For mange er det nok nemmere at køre i døgnboksen end at skulle finde stien frem og kravle op på taget.

  • 3
  • 1

Til gengæld står der jo, at de nemt kan flyver over træer, mens at flyver rundt blandt dyr og børn er en anden sag. Det synes jeg lidt er i kontrast til at lande på et firmas tag, for så behøver man jo ikke bevæge sig ned til jorden. Jeg tror der går lidt tid før det sådan for alvor giver mening, men det skal nok komme.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten