Kinesere: Vi har tidoblet hastigheden på wifi
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kinesere: Vi har tidoblet hastigheden på wifi

Om få år bør det være definitivt slut med lange ventetider, hvis flere personer streamer video fra familiens wifi-forbindelse samtidigt. Den kinesiske teknologivirksomhed Huawei er ved at udvikle wifi-overførsler på 10 gigabit i sekundet.

I virksomhedens testfaciliteter i Kina har man opnået en overførselshastighed på 10.53 Gbit/s på et 5Ghz-bånd, hvilket er omkring ti gange hurtigere end de hurtigste kommercielt tilgængelige wifi-løsninger i dag.

Læs også: Superhurtig wifi overhaler fysiske kabler

Den lynhurtige wifi-forbindelse gør blandt andet brug af Mimo-OFDA (multiple-input and multiple-output/Orthogonal frequency-division multiplexing). Mimo betyder, at man gør brug af flere antenner på både sender og modtager, og OFDA opdeler signalerne i forskellige datastrømme.

»Ved at bruge innovative teknologier som Mimo-OFDA, intelligent spectrumallokering, interferenskoordinering og hybridadgang vil den næste generation af wifi-netværk skabe tætte netværk i krævende områder med en tidobling af spektrum-effektiviteten,« skriver Huawei i en pressemeddelelse - dog uden at forklare, hvad der i denne sammenhæng menes med hybrid adgang, eller hvor mange kanaler der var nødvendige for at opnå den høje hastighed ved testen.

Huawei regner med, at de lynhurtige wifi-løsninger bliver tilgængelige forbrugere fra 2018, afhængig af hvornår den nye wifi-standard 802.11ax bliver godkendt samt tilgængeligheden af chipsets på markedet.

I april måned annoncerede chip-fabrikanten Quantenna, at man planlægger at sende et 10 Gbit/s wifi-chipset på markedet i 2015.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først