Kinesere kopierer Novos insulinpenne

En kinesisk producent har sendt meget nøjagtige ulovlige kopier af Novo Nordisks populære insulinpen, Novopen 4, på det kinesiske marked.

»Vi har fundet ca. 300 eksemplarer indtil nu, som er fordelt på ca. 30 kinesiske byer. Det er ikke meget i forhold til de ca. en million penne, som vi i alt har sendt ud på det kinesiske marked. Men vi tager det meget alvorligt,« siger kommunikationsdirektør Mike Rulis, Novo Nordisk, til EPN.

Aktieanalytiker Henrik Simonsen fra Enskilda Securities mener, at det kan udvikle sig meget ubehageligt for Novo Nordisk, hvis ikke kopisten findes.

»Problemet for Novo Nordisk er, hvis deres insulinpenne bliver associeret med doseringsproblemer. De lever højt på at have penne, der doserer meget præcist, så hvis det image bliver skadet, er det meget alvorligt. Og for patienterne er den eksakte dosering af insulin helt afgørende,« siger Henrik Simonsen.

Læs mere her

Emner : Patenter
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

....og så længe de kun kopiere men ikke udvikler ret meget selv kommer de ikke meget videre. Lande som Syd Korea og Japan er teknologisk meget længere fremme, og det skyldes både højere innovation og så at de har opdaget at den mere vestlige kvalitetsstyring og virksomhedsledelse giver mere vækst. Japanerne har endda forfinet det :-) Så selv om Kina og Japan er meget tæt både geografisk og kulturelt så er Japan langt foran. De kan tænke parallelt (løse flere udfordringer ad gangen) og ikke serielt (kan kun tænke på et problem ad gangen) som kinesere typisk gør (dette har længere tids samarbejde med kinesere lært mig). Og så er der det evindelige tema med kvalitet, det lader stadig meget tilbage at ønske for langt de fleste kinesiske produkter.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten