Kinesere bygger 430 meter lang glasbro

20. maj 2015 kl. 12:50
Kinesere bygger 430 meter lang glasbro
Illustration: Haim Dotan.
Turister i en kinesisk nationalpark kan snart krydse en 300 meter dyb kløft på en bro med bund og sider af glas.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvis du er bange for højder, er det her måske en turistattraktion, du skal gå uden om. Ifølge flere medier - heriblandt CNN - vil turister i Zhangjiajie nationalpark i Kina nemlig snart kunne krydse mellem to bjergtoppe på en 430 meter lang bro med bund og sider af glas.

Nationalparken ligger i Wulingyuan Scenic and Historic Interest Area i Hunan-provinsen. Området er med på Unescos verdensarvsliste på grund af det specielle klippelandskab, hvor over 3.000 søjle-agtige sandstensformationer rejser sig over 200 meter op i luften.

Over de senere år er der anlagt glasbroer - såkaldte skywalks - i nationalparker flere forskellige steder i verden. Både i Grand Canyon, Jasper i Canada og selvfølgelig i Kina - hvor de har verdens foreløbigt længste af slagsen.

Den nye bro skal spænde 430 meter mellem to bjergtoppe i Zhangjiajie-nationalparken i Kina. Illustration: Haim Dotan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om det er en nationalpark er der allerede i en anden spektakulær konstruktion i naturen: en 330 meter høj udendørs elevator, der fragter turister op ad en bjergside. I 2012 foreslog den israelske arkitekt Haim Dotan imidlertid at bygge en gangbro mellem to bjergtoppe i nationalparken.

Broen skulle blive 430 meter lang, 6 meter bred og spændt op af skråstag. Og vis udsigten ikke er nok, skal det være muligt at lave elastikspring fra broens midte. I modsætning til andre spektakulære arkitektideer ser denne imidlertid ud til at blive gennemført.

Ifølge CNN vil broen, der bliver verdens længste af sin slags, åbne i juli i år.

Ingeniører fra det israelske rådgivningsfirma Dohan Shalev har ifølge provinsregeringens hjemmeside projekteret broen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger