Kina vil støtte vedvarende energi med 360 milliarder dollars
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kina vil støtte vedvarende energi med 360 milliarder dollars

Kina vil investere 360 milliarder dollars i vedvarende energi frem mod 2020, skriver New York Times. Klimaforandringer og forurening tvinger landet til at gå i aktion for at redde de store byer fra sundhedsmæssige konsekvenser og oversvømmelser.

Læs også: Solceller på vej ud af vindens skygge

Kinas energiministerium melder, at pengene primært skal bruges på sol- og vindenergi. Ministeriets beregninger viser, at det vil skabe mindst 13 millioner job i sektoren. I forvejen producerer landet hver tredje solgte solcelle i verden.

Forurening og klimaforandringer udfordrer

Kina har længe været det land i verden, der udleder flest drivhusgasser primært på grund af en magtfuld kul- og olieindustri. Det har resulteret i voldsom forurening, så hundredevis af flyafgange aflyses og flere motorveje blev lukket 1. januar i det nordlige Kina. Den tiltagende forurening fik regeringen til at beordre fabrikker lukket midt i december, skriver Reuters.

Læs også: Trump satser på olie, kul og gas og vil trække USA fra global klimaaftale

Mange af landets store byer ligger ud til kysterne, hvilket bliver et problem, når vandstanden i havene sandsynligvis stiger som følge af klimaforandringerne.

Annonceringen af den store investeringen kommer i kølvandet på de seneste års store investeringer i kuldrevne kraftværker.

Læs også: Tyk smog får New Delhi til at bremse byggeprojekter

Lauri Myllyvirta, forskningsanalytiker i Greenpeace med base i Beijing, bemærker i New York Times, at kineserne ikke giver nogen konkrete bud på, hvordan de vil en reducere det store forbrug af kul i landet.

Greenpeace: Sandsynligt at mål er opfyldt i 2018

Myllyvirta estimerer desuden, at Kina hver eneste dag i 2015 installerede mere end 24 vindmøller samt dækkede et areal på 160.000 kvadratmeter med solceller (eller 24 fodboldbaner ifølge journalistenheder.dk) Derfor er det sandsynligt, at de de voldsomme tal slet ikke dækker, hvad der i virkeligheden er ved at ske i Kina.

Han mener, at det er sandsynligt, at Kina vil have opfyldt deres mål for blandt andet installation af solceller allerede i 2018.

Læs også: Nu installerer Kina også flest solceller i verden

En anden ting, som Myllyvirta bemærker ved Kinas annoncering af investeringen i vedvarende energi, er, at der ikke er noget bud på, hvordan Kina vil løse sit problem med curtailment, bedst oversat til indskrænkning af VE-elproduktion, fordi strømmen ikke kan afsættes, fra vindmøller og solceller.

Det er allerede er et problem i dag, da det meste af det kinesiske energinet i dag bygger på elektricitet fra kul, og den vedvarende energi derfor ikke kan afsættes til de store aftagere.

Ikke "samtidig". De 360 mia. bruges netop for at reducere kul-forbruget. Vi skriver forøvrigt 2017 i dag, din artikel er forældet.

  • 15
  • 3

En anden ting, som Myllyvirta bemærker ved Kinas annoncering af investeringen i vedvarende energi, er, at der ikke er noget bud på, hvordan Kina vil løse sit problem med curtailment, bedst oversat...

  • iflg. en dansk fjernsynsudsendelse om vejrmöller i Kina (vistnok opført for danske midler ('klimaaflad')?) løste de for en del år siden problemet ved ikke af forbinde möllerne til nettet! :)
  • 4
  • 6