Kina sender ny generation af kampdroner på vingerne
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kina sender ny generation af kampdroner på vingerne

Den nye drone er videreudviklingen af den store kampdrone Cai Hong 4. Illustration: Military Factory

Det kinesiske forsvars næste generation af store kampdroner har i år gennemført de første live fire-test.

Det er det statsejede forsvars- og rumfartskonglomerat Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), der ifølge forsvarsmediet IHS Jane’s arbejder på arvtageren til den største af det kinesiske forsvars kampdroner, Cai Hong 4, også kendt som Rainbow 4, der er kendetegnet ved sin påfaldende lighed med det amerikanske forsvars store MQ-9 Reaper.

Nedbringer laserstyrede bomber

Den nye Cai Hong 4C bliver foruden en kraftigere motor udstyret med nyt elektronisk rekognosceringsudstyr, og den bliver i stand til at medbringe laserstyrede bomber i 100-kiloklassen, som en del af den forøgede våbenlast. Cai Hong 4C bliver desuden udstyret med en opdateret version af forgængerens flyvekontrolsystem, som skal gøre det muligt for den nye drone at flyve i hårdt vejr.

Den amerikanske MQ-9 Reaper er et større og mere avanceret fartøj end forgængeren, MQ-1 Predator. Illustration: U.S. Department of Defense

Læs også: Fremtidens luftrum tilhører dronesværmene

Kina opruster i øjeblikket betydeligt på dronefronten, og det amerikanske forsvarsministerium estimerede for få år siden, at det kinesiske forsvar frem til 2023 vil øge sin kapacitet til næsten 42.000 droner til både overvågning og kamp-operationer.

Læs også: Predator-dronen sendes på pension i år

Meldingerne om afløseren for Cai Hong 4 kommer bare to måneder efter, at det amerikanske flyvevåben besluttede at sende sin mest udbredte kampdrone, MQ-1 Predator, på pension efter 24 år på vingerne til fordel for videreudviklingen, den større MQ-9 Reaper, der både kan både flyve hurtigere og medbringe mere ammunition.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først