Kina satser mest på ren energi
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kina satser mest på ren energi

Kina er den region, der gør hurtigst fremskridt, når det handler om salg af vedvarende energi som vindmøller, solceller og bioenergi. Det viser en rapport fra Verdensnaturfonden, som bliver offentliggjort senere i dag, skriver Dagens Nyheter.

Markedet for vedvarende energi vokser således voldsomt, og Kina tager en stadigt større del af kagen hvert år. Kina havde således en markedsandel på 121 milliarder kroner i 2008, men i 2011 var andelen på 492 milliarder kroner.

Det globale marked for vedvarende energi er i dag næsten lige så stort som markedet for elektronik, hvilket svarer til 1.700 milliarder kroner, vurderer rapporten.

Læs historien på dn.se

Hvorfor optræder atomenergi ikke i rapporten?
Det er ren energi OG vedvarende energi.
Jeg kalder det vedvarende, fordi der er thorium og uran ressourcer nok på Jorden til at forsørge os med energi i flere tusind år. I al praktisk regning er dette at sidestille med vedvarende...
Alene i verdenshavene svømmer der 4,5 milliarder tons uran rundt, som kan udvindes til rimelige priser (Japan vil kommercialisere denne teknik).
Uranet i havene kommer fra undergrunden via udvaskning (vulkaner osv.) og vil derfor løbende blive genopfyldt, og det i MEGET lang tid fremover.

http://nucleargreen.blogspot.dk/2012/04/ur...

http://nextbigfuture.com/2011/01/uranium-f...

Mvh,
Thomas.

  • 0
  • 0