Kina registrerer 100 millioner tønder vand elektronisk

Myndighederne i Beijing vil sætte scan-bare tags på alle tønder med drikkevand i millionbyen Beijing for at sikre sig, at kvalitet og oprindelse er uklanderlig, skriver China Daily.

Sidste år drak indbyggerne i Beijing 100 millioner tønder kildevand, og en anonym kilde i de kinesiske myndigheder er citeret i The Beijing Times for at anslå, at halvdelen af vandet ikke er, hvad det giver sig ud for.

Kineserne vil forhindre dårlig omtale i stil med de negative historier, der kom frem, efter landet havde eksporteret giftig tandpasta, brugt lidt for meget bly i legetøj til børn og puttet plastic i foder til danske grise, skriver Reuters.

Initiativet kommer, efter at det har vist sig, at meget flaskevand ikke indeholder det rene kildevand, som producenten påstår.

Det falske vand har i flere tilfælde vist sig at være almindeligt hane-vand. Det har producenten blot hældt i kildevandstønder og flasker og solgt som et rent kvalitetsprodukt.

Beijing er næste år vært for OL 2008, og kineserne vil gøre alt for at undgå mere dårlig omtale, men også stigende bekymring i befolkningen har presset myndighederne til at tage affære.

Det er planen, at der også skal trykkes en kode på alle tønder vand, så befolkningen med den i hånden kan tjekke vandet oprindelse på nettet.
De kinesiske myndigheder håber, at de i løbet af 2008 vil blive i stand til at holde øje med alt vand produceret i Beijing.

Foreløbig er 28 producenter af kildevand gået med til myndighedernes plan.