Kina opsender spionsatellit med ny raket
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kina opsender spionsatellit med ny raket

Kina opsendte mandag en ny kombineret civil- og spionsatellit, Yaogan-3, fra Taiyuan-rumcenteret i Shanxi-provinsen i det nordlige Kina.

Satellitten blev ifølge nyhedsbureauet Xinhua opsendt med en Long March 4C-raket, og det er i givet fald første opsendelse for den rakettype. Den menes at være en videreudvikling af Long March 4B-raketten med et kraftigere øvre trin.

13 minutter efter opsendelsen blev satellitten frigivet og otte minutter senere var den på plads i sin bane.

Yaogan-3 er Kinas anden radarsatellit. Den blev opsendt med en ny type Long March 4-raket. (Foto: Xinhua) Illustration: Xinhua

Yaogan-3 er den anden satellit i Jian Bing-5-serien. Den vejer 2,7 tons og medbringer en radar, som ifølge Xinhua skal bruges til forskning, ressource- og katastrofeovervågning. Satellitten menes dog at være drevet af militæret og kan derfor også bruges til militære formål.

Den første radar-satellit af denne type blev opsendt 27. april sidste år. De er begge udrustet med syntetisk aparturradar, som kan se i alt slags vej og om natten.

Både satellit og raketten er udviklet af Shanghai Academy of Space flight Technology, som er en underafdeling af China Aerospace Science and Technology Corporation.

For den kinesiske hær er radar-satellitter afgørende for at kunne klare sig i fremtiden konflikter og kunne se mål på Jorden i alt slags vejr. Samtidig kan de også benyttes til at finde ubåde i lavvandede områder.

Opsendelsen var den 105. med en Long March-raket og den 23. vellykkede fra Taiyuan. Det er formodentlig den sidste kinesiske rumopsendelse i år.