Kina hæver solcelle-ambition
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kina hæver solcelle-ambition

Den kinesiske regering har sat som mål, at solenergi i 2015 udgør 15 GW. Det er en stigning på 50 pct. i forhold til et tidligere mål om 10 GW i 2015.

Det skriver Scientific American på baggrund af meldinger i de kinesiske medier.

Kinas skærpede ambition inden for solceller ændrer dog ikke på landets plan med vindenergi. Vindenergi skal efter planen genere 100 GW i 2015, og det er uændret i forhold til tidligere.

Den skærpede ambition kommer, efter at Kina har oplevet en massiv stigning i antallet af installerede solceller i de seneste måneder som følge af nye regler for de såkaldte feed-in-tariffer siden juni. Det er en tilskudsordning, som sikrer en høj pris for energi genereret ved eksempelvis solenergi.

Feed-in-tariffer har Tyskland også gjort brug af i stor stil til at få rullet solceller ud. I Kinas tilfælde betyder de blandt andet, at projekter som færdiggøres før årsskiftet får et højere tilskud.

Læs mere hos Scientific American

Emner : Solceller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg synes det er et ambitiøs projekt, og hvis nogen kan så må det næsten være Kina.

Jeg ville dog gerne lige have vidst hvor meget af det totale energiforbrug det vil udgøre i for kineserne at udbygge på den her måde. For så vidt jeg husker så bygger de også stadig kul-kraftværker.

Synes nu stadig det er godt, selvom at de ikke ville være med på en fælles aftale om reduktion så gør de alligevel en indsats.

  • 0
  • 0

De bygger både kulkraft, atomkraft, vindmøller, solceller og vandkraft... Jeg tror ikke der er nogen heste de ikke spiller på for at få lavet den energi som deres befolkning skriger efter...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten