Kig i klima-krystalkuglen: Sådan ser Danmark ud i 2050

Plus7. oktober 2019 kl. 10:032
Kig i klima-krystalkuglen: Sådan ser Danmark ud i 2050
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Ingeniøren fik i foråret flere af landets førende forskere til at tegne landskabet i Danmark, som det vil tage sig ud for en dansker om 30 år. I lyset af, at DMI har udgivet det såkaldte klimaatlas genoptrykker vi forårets artikel.
Artiklen er ældre end 30 dage

Skoleelever står tætpakket foran Christiansborg, mens de holder skilte i vejret med teksten: ‘Verden har brug for en voksen’. I aviserne kan man læse om insektdød og faldende biodiversitet kloden over, mens valget står for døren. Et klimavalg, mener nogle.

Året er 2019, og klimaforandringerne er en realitet. Årsagen kender alle: Den hedder CO2. Og ifølge FN’s klimapanel, IPCC, skal vi stoppe udledningen af CO2 inden 2050, hvis vi vil holde temperaturstigningen på et sted mellem 1,5 og 2 grader celsius i forhold til det førindustrielle niveau.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. oktober 2019 kl. 11:37

Og så kommer flygtninge og krig til når resten af verden er i et kaos hvor 60% af befolkningen må flytte. Alene i Europa vil 103 millioner mennesker måtte flytte fra bare Spanien og Italien hvis det holder stik at landene i praksis bliver ubeboelige: en femtedel af EUs befolkning. Jeg tvivler på at Danmark vil slippe med at være 'ikke væsentlig farligere eller fattigere end i dag'. Kigger vi på Asien kan man spørge sig om hvad der sker med atommagterne Indien og Pakistan når der opstår konflikt om frugtbare områder og floder. Så kære alle: Det haster ikke bare, det haster fandens meget med at bremse klimakatastrofen. mvh Jens