Kickstarter åbner i Danmark
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kickstarter åbner i Danmark

Da folkene bag den lille smartphone-baserede vindmåler Vaavud skulle bruge penge til at udvikle produktet, gik de til Kickstarter. Det samme gjorde Organic Basics, som vil sælge økologiske underbukser til mænd.

Men fra oktober måned behøver andre små iværksættere ikke længere at opsøge de udenlandske afdelinger af crowdfundingsportalen Kickstarter for at oprette et projekt.

To gange har aarhusianske Vaavud fået finansieret udviklingsprojekter gennem Kickstarter. Illustration: MI Grafik

Kickstarter har etableret sig i Danmark, Norge og Sverige, og dermed er antallet af lande med egen Kickstarter-portal oppe på ti.

Læs også: Opfinder vil fylde København med trehjulede løbehjul

»Vi er spændte på, hvilke nye ideer og projekter der vækkes til live, nu da Kickstarter åbner i Skandinavien. Vi ser frem til at se vilde computerspil, innovativ teknologi, banebrydende kunst og meget mere,« siger Kickstarters direktør, Yancey Strickler.

Siden 2009, da Kickstarter blev lanceret i USA, er der investeret over 5,75 milliarder kroner af flere end 6,9 millioner mennesker. Pengene har finansieret over 69.000 projekter.

Kickstarter fungerer således:

Hvis du har en god idé inden for en af de 15 kategorier - for eksempel en ny gadget - så laver du en præsentation på Kickstarter - gerne med en lille film. Du sætter et mål for, hvor megen kapital du har brug for, og hvilken belønning bidragyderne får for at støtte dig økonomisk. For eksempel får de mulighed for at købe produktet billigt.

Læs også: Dansker bygger computer med pulsmåler og accelerometer ind i hovedtelefoner

Hvis der er nok, som støtter dit projekt, vil pengene blive udbetalt, og du skal løbende dele udviklingen med dine bidragydere. Når projektet er færdigt, sender du belønningen til bidragyderne.

Ved lancerings receptionen blev det til spørgsmålet "Vil fragt til Danmark fra danske projekter være inkluderet som det er i andre lande? "
Svaret at der bliver arbejdet på en international løsning og at måden fragt håndteres bliver omstruktureret og vil være ændret når de danske projekter slår dørene op.

  • 0
  • 0