Kendt klimaskeptiker sadler om: Global opvarmning bliver dyrt
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kendt klimaskeptiker sadler om: Global opvarmning bliver dyrt

Den kendte hollandske klimaøkonom og -skeptiker Richard Tol advarer nu om, at globale temperaturstigninger snart begynder at ramme verdenssamfundet økonomisk.

Tol har tidligere udtalt i skarpe vendinger, at man i klimaforskningen overser en række potentielle fordele ved global opvarmning, og sidste år fik det ham til at trække sig fra arbejdet med FN's store klimarapport. Blandt andet har den hollandske forsker argumenteret for, at landmænd verden over vil få gavn af det varmere vejr.

Nu fortæller han dog i et interview med BBC, at en verdensomspændende temperaturstigning på mere end 1,1 grad celsius vil have økonomiske konsekvenser.

»De fleste vil nok mene, at en mindre opvarmning vil være en fordel for den menneskelige netto-velfærd, hvis man måler det i dollars. Men mere udtalt opvarmning vil sandsynligvis være negativt,« siger han.

Læs også: Professor trækker sig fra klimarapport: Den blev for alarmerende

Richard Tol trak sig sidste år fra arbejdet med FN's klimarapport med henvisning til, at konklusionerne var for alarmerende.

Det har siden fået FN's klimapanel (IPCC) til at tage afstand fra Tol, hvis arbejde har været flittigt citeret af klimaskeptikere, ligesom han foretog de famøse beregninger for Bjørn Lomborg, der konkluderede, at det vil koste 2.000 milliarder kroner om året at holde den globale opvarmning under 2 grader celsius.

Læs også: Lomborg: CO2-afgift koster 200.000 milliarder kroner om året

Richard Tol ser nu diskussionen om 2 grader som fuldstændig irrelevant, da han mener, at verden står over for temperaturstigninger på mellem 3 og 5 grader. En forventning, som han begrunder med, at politkerne på det kommende klimatopmøde i Paris ikke vil være villige til at binde sig juridisk til at bekæmpe klimaforandringer.

Dermed ligger hollænderen lidt mere på linje med den brede klimaforskning end tidligere, men hans løsningsforslag står i skarp kontrast til mange andre.

Han fortæller således til BBC, at man bedst bekæmper klimaforandringer ved at maksimere den økonomiske vækst.

Richard Tol er økonomi-professor ved University of Sussex i England, ligesom han er klimaøkonom ved Vrije-universitetet i Amsterdam.

Kilde BBC

Forandringerne bliver flere og meget værre end forudset og det kommer til at gå hurtigere ! Verden fokuserer på terror og VW der forurener - og glemmer at befolkningen stadig vokser, i 60érne var der ca 3 milliarder nu er der mere end 7 . Det er problemet der gør at alle andre problemer bliver vanskelige at løse.

Lande med fastlandsklima oplever meget mere tørke , landbruget er truet der.

Den bedste måde at bekæmpe klimaforandring er at nedrive ringe bygninger og kun bygge super isolerede 0 energi - bygninger . Da det samtidig vil give mange jobs til de grupper der er arbejdsløse så vil det være effektivt politisk også. Jeg fatter ikke at EU er så passive på dette punkt

mvh jacob schønberg

  • 5
  • 11

Han fortæller således til BBC, at man bedst bekæmper klimaforandringer ved at maksimere den økonomiske vækst.

Richard Tol er økonomi-professor ved University of Sussex i England, ligesom han er klimaøkonom ved Vrije-universitetet i Amsterdam.

Vores massive akkumulerede aktiviteter presser naturen overalt, det tror jeg er udenfor enhver diskussion, men at svaret på det problem skulle være, at vi skal have MERE aktivitet, det synes jeg virker som en interessant indfaldsvinkel. -Man skal vist være økonomiprofessor for at tro at verdens problemer kan løses med vækst.

  • 17
  • 7