Kendt elektronikblogger ind i RTX' bestyrelse

Ballade over en bonus på 2,5 millioner kroner til administrerende direktør Tage Rasmussen i forbindelse med frasalg af et datterselskab skabte tidligere på året så meget ballade i RTX Telecom, at både formanden og en række bestyrelsesmedlemmer valgte at forlade bestyrelsen.

Ifølge den fratrådte formand Poul Lind skyldtes miseren, at flere væsentlige beslutninger blev truffet hen over hovedet på bestyrelsen af virksomhedens stiftere, der stadig er aktive i selskabet.

Som afløsere for de fratrådte valgte medstifterne Jens Hansen og Jens Toftgaard Petersen at overtage de ledige poster.

Karsten Vandrup, adm dir. LitePoint Europe Illustration: LARS BERTELSEN/POLFOTO

På selskabets bestyrelsesmøde senere i dag er nu foreslået en række helt nye ansigter til at stå i spidsen for selskabet, der så sent som i går tirsdag måtte fyre 14 medarbejdere på grund af leveringsproblemer.

Blandt de nye ansigter er elektronikbloggeren Karsten Vandrup, der ud over at være administrerende direktør i LitePoint Europe også er en kendt blogger på Ing.dk.

»Det er ingen hemmelighed, at RTX kører med underskud, og det kan selskabet ikke blive ved med. Jeg har sagt ja til at stille op til bestyrelsen, fordi det ville være forfærdeligt ærgerligt, hvis virksomheden kører videre ad det spor. Jeg tror, gruppen omkring Mogens Elsberg er stærk, og jeg tror, at vi kan få vendt bøtten, fordi der er et stort potentiale i virksomheden og de besidder store kompetencer,« siger han til ing.dk/elektronik.

Karsten Vandrup er heller ikke bekymret over balladen i den tidligere bestyrelse.

»Nu taler vi om en ny bestyrelse, og jeg tror ikke, at det har været så grelt som beskrevet i Ingeniøren, og en betingelse i den nye bestyrelse er, at vi har en samlet opbakning fra aktionærer, medarbejdere og ledelsen. Det må generalforsamlingen vise, om de mener vi har,« siger han.

Ud over Karsten Vandrup er den tidligere IBM- og Microsoft-chef Mogens Elsberg også foreslået til bestyrelsen samt tidligere GN Resound-direktør Jesper Mailind og tidligere finansdirektør i Bang & Olufsen Peter Thostrup.

Desuden genopstiller de to medstiftere af selskabet Jens Hansen og Jens Toftgaard Petersen også til bestyrelsen.