Katastrofale gearkassefejl stopper Vestas havmøllesalg
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Katastrofale gearkassefejl stopper Vestas havmøllesalg

Vestas risikerer at skulle bruge op mod en halv milliard kroner på reparationer af et år gamle havvindmøller ud for England.

Energiselskabet Centrica, der ejer den Vestas-baserede havvindmøllepark Barrow Wind, bekræfter over for nyhedsbureauet Direkt, at flere af de opstillede tre MW store Vestas-møller har problemer med gearkasserne.

Netop gearkasserne har tidligere voldt Vestas store kvaler.

Stopper salget

Ifølge analytiker Jeff Saul fra ABN Ambro betyder problemerne, at Vestas foreløbig har stoppet salget af de store møller. Han siger desuden til borsen.dk, at samtlige af parkens 30 vindmøller skal repareres.

Aktieanalytiker i Danske Equities Henrik Breum anslår over for borsen.dk, at den del af reparationen, som Vestas står til at betale, løber op i 10-15 millioner kroner pr. mølle, men at det næppe er alle 30 vindmøller, der kræver så omfattende reparationer.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Vestas.

Der findes teknologi der gør gearet helt overflødigt. En mangepolet generator som endog kan ligge i nacellen således, at denne overholder dimensionerne for det danske design. Vestas har rettighedsmæssigt besiddet denne teknologi i årevis uden konkrete tiltag.

  • 0
  • 0

Vestas har undladt gearløse møller fordi de er tunge ad pommern til. Lette møller er billigere, nemmere at producere, kræver tyndere tårn og mindre opstilling.Tunge møller er derfor dyrere. Enercon har dog vistnok færre problemer, men der er mange steder hvor det er praktisk talt umuligt at opstille dem pga. vægten. Derimod er hybrider som Multibrid en smart løsning.Jeg venter også spændt på Vestas' afløser for rene gearmøller, men jeg holder ikke vejret... 

  • 0
  • 0