Bagsiden: Karakterskala skåner imparnumerofober

Illustration: Ingeniøren

Et ekspertudvalg kom for nylig med overvejelser omkring en ny karakterskala. Helt som forventet af Bagsideredaktionen tog eksperterne hensyn til alle med neganumerofobi, dvs. angst for negative tal, da udvalget ikke har set på muligheden for negative tal i en ny skala.

Christina Apple­gate har bl.a. spillet med i tv-serierne ‘Vore værste år’ og ‘Friends’. Illustration: Wikimedia/Gage Skidmore

Favoritten til en ny skala er nok 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12. En sådan skala løser tilmed også problemet med impar­numerofobi, dvs. angsten for ulige tal. Og hvis du tror, at denne fobi er noget, vi selv har opfundet, så har den ame­rikanske skuespiller Christina Applegate talt om sin angst for ulige tal i et amerikansk talkshow. Et medlem af Bagsideredaktionen hævder at lide af primonumerofobi, dvs. angsten for primtal. Det interessante er dog, at de fleste mennesker med primo­numerofobi kun er bange for primtal under 50, da de sjældent ved, om store tal er primtal eller sammensatte tal. Skal de f.eks. være mest bange for 1.217 eller 1.219? /ram

Illustration: Ingeniøren
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Med mindre man lider af triskaidekafobi(frygt for tallet 13), så er der ingen god grund til andet end at genindføre 13-skalaen: Den er præcis, den er funktionel og gennemprøvet og der er ingen kedelige spring eller negative karakterer.

  • 4
  • 0

Jeg er ikke sikker på at alle de lige tal og de ulige tal er helt enige i om de reelt er lige eller ulige. Muligvis er tallet 7 fejlagtigt kategoriseret som et ulige tal, ligesom 11 og 3, men 7-tallet føler sig måske mere som et 6-tal eller et 8-tal, og vil så måske hellere kaldes for lige. I det hele taget bør man af respekt for tallenes mulighed for at udvikle sig, nok sige at alle tal fra starten bør være lige, så de ulige ikke diskrimineres og italesættes som forkerte. Jeg tænker at hele diskursen om lige tal, kommer fra det gammeldags livssyn at man levede i par, mand og kvinde, og derfor gav det mening at man deles om tingene. Men nu hvor flere og flere er singler, og det hele handler om individet, bør man nok ændre definitionen af et lige tal, fra at være et tal deleligt med 2, til at være et tal der kan deles med 1. Imparnumerofobi er således tydeligt en social konstruktion til stor skade for et sårbart mindretal, og den nye definition som ligestiller tallene, fjerne også denne systemiske diskrimination.

  • 4
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten