Kanon-salg får Lego til at købe nye sprøjtestøbemaskiner

Lego udvider produktionen, for firmaet er i færd med at erobre markedsandele. Det betyder, at omsætningen stiger, på trods af at legetøjsmarkedet er for nedadgående i de engelsktalende lande.

Der er indkøbt nye sprøjtestøbemaskiner til Legos egne fabrikker i Danmark, Ungarn og Mexico. Det betyder dog ikke, at der pludselig skal oprettes mange nye arbejdspladser.

»I Danmark har vi allerede ansat de folk, vi skal bruge. Så det bliver især i udlandet, der kommer nogle flere job,« siger kommunikationschef Charlotte Simonsen.

Lego sætter farten op - trods krisen - og investerer i nye maskiner, både i Danmark, Ungarn og Mexico. (Foto: Wikipedia) Illustration: Wikipedia

Lego har øget sin omsætning til 4,374 milliarder kroner i årets første halvår. I 2008 var første halvårs omsætning 3,555 milliarder kroner. Det fremgår af firmaet regnskab, som Lego har offentliggjort i dag.

Det betyder, at resultatet før skat er vokset fra sidste års 564 millioner til 927 millioner i nærværende første halvår.

»Resultatet for første halvår er meget tilfredsstillende. Det er meget positivt at se den fortsatte stærke udvikling for vores klassiske produktlinjer. Da størsteparten af legetøjssalget sker i årets sidste måneder, er der en væsentlig usikkerhed om årets samlede resultat. Men baseret på de gode resultater for de første seks måneder ser vi fortsat optimistisk på udsigterne for resten af 2009,« siger administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp i pressemeddelelsen.

Kommunikationschef Charlotte Simonsen vil ikke oplyse, hvor store investeringer i sprøjtestøbemaskiner der er tale om.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Lego

Emner : Plast
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten