Dette er det første af tre interviews med de tre kandidater til IDA's formandspost. Søndag den 7. april publicerede vi et interview med Juliane Marie Neiiendam og mandag fulgte et interview med Thomas Damkjær Petersen..
Læs også: Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har lyst til at sætte retningen for hele IDA«
Læs også: IDA-formand: »Jeg tør godt stå på mål for det, jeg har leveret de seneste tre år«
Det er tyve år siden hun sidst var engageret i medlemsarbejde i IDA, men civilingeniør Ulla Röttger, Lederlistens bud på ny formand for IDA, har faktisk været ansat et par år i foreningen (det daværende DIF (som fusionerede med I-S i 1995 og blev til IDA) i begyndelsen af sin karriere. Her arbejdede hun med fagteknik og var med til at stifte det daværende Kvindeudvalg.
Ulla RöttgerBlå bog
I 1988 vendte hun, der er uddannet stærkstrømsingeniør, tilbage til Danske Elværkers Forening. Hun bevarede kontakt til ingeniørforeningen som medlem af Kvindeudvalget, mens hendes arbejdsliv sendte hende til Sønderjyllands Højspændingsværk, hvor hun avancerede til vicedirektør. I 2001 blev hun direktør på Amagerforbrænding, nu Amager Ressourcecenter (ARC).
Den travle erhvervskarriere betød, at hun de seneste knap 20 år ikke har været engageret i IDAs medlemsarbejde.
IDA-valg 2019
I april 2017 måtte Ulla Röttger sige farvel til sit job, da bestyrelsen valgte at fyre hende. Det viste sig siden at være første skridt mod formandsposten i IDA:
»Bestyrelsen valgte at fyre mig af politiske årsager, og da mit liv som direktør på Amager Ressourcecenter holdt op, kom et punkt, hvor jeg tænkte: »Hvad vil jeg så?« Svaret var at beskæftige mig med noget, der giver god energi, nu jeg har fået mere tid,« fortæller hun.
Blev grebet af opgave
Ulla Röttger sendte følere ud om bestyrelsesarbejde, og er i dag blandt andet medlem af ATV og af InnovBooster under Innovationsfonden.
Op til IDAs repræsentantskabsvalg blev hun kontaktet af en ven, der er medlem af Lederlisten, og som bad hende om at sparre med listen om deres program:
»Tit er det lidt tilfældigt, hvad der sker, når man har antennerne ude, men da jeg først begyndte at interessere mig for det, blev jeg meget grebet af opgaven, og fandt ud af, at jeg godt kunne tænke mig en ny stor opgave.«
Når opgaven virker appellerende bunder det i flere forhold:
»Mit hjerte har altid ligget IDA nær, og det er en vigtig forening, fordi ingeniører og naturvidenskabsfolk spiller en væsentlig rolle i samfundet. Derfor vil jeg gerne bruge mine kræfter og erfaringer til fordel for IDAs medlemmer, også for at tiltrække og fastholde unge ingeniører. Jeg har kompetencer som topleder i mange år, har tidligere været aktiv i IDA og har arbejdet i DIF før fusionen,« forklarer hun.
Læs også: Tre kandidater: Spillet om IDAs formandspost er i gang
IDA er også for ledere
Som Lederlistens bud på en IDA-formand ønsker Ulla Röttger ikke overraskende at sætte mere fokus på den side af foreningens virke:
»IDA må gerne være kendt for at være en organisation for ledere, og jeg tror, at vi har noget bedre at byde på som ledere på grund af vores teknologibaggrund. Det vil jeg arbejde for. Men det er klart, at når man blive formand, er det hele foreningen, man tegner – også fagforeningsdelen, for det er også vigtigt, at medlemmerne er på nogle gode arbejdspladser.«
Inden for det organisatoriske og den politiske interessevaretagelse, mener hun også at have noget at byde på:
»Hele arbejdet med de fagtekniske selskaber, som frivillige står for, er sindssygt spændende, og helt unikt. Politisk indflydelse er også vigtigt, og det kender jeg en del til fra mit arbejde i brancheorganisationen Danske Elværkers Forening og fra mit seneste job, og jeg har altid syntes, det var spændende at arbejde i et politisk system.«
Vil melde ærligt ud
Hvis Ulla Röttger står med de afgørende 33 stemmer, når repræsentantskabet den 11. maj skal vælge en ny formand, kommer der ikke til at ske de helt store omvæltninger:
»Jeg er langt hen ad vejen enig med IDAs visioner, som jeg vil bygge videre på og gøre bedre. Jeg går ikke til opgaven med det sigte, at alt skal omkalfatre, men jeg savner, at man vedkender sig noget med ledelse i visionen. Det led mangler, at IDA er kendt for gode ledere.«
Inden Lederlisten valgte at offentliggøre Ulla Röttgers kandidatur, overvejede de, om det nu også var klogt, eller om det var bedre at vente til efter repræsentantskabsvalget, da det jo er repræsentantskabet, der vælger den nye formand fra egne rækker:
»Vi blev enige om, at det også handler om at melde ærligt ud. Nu kan medlemmerne se, hvad vi ønsker. Hvad der sker, kommer an på, hvordan valget går. Vi skal have nogle stemmer, hvis det skal lykkes.«
Læs også: Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har lyst til at sætte retningen for hele IDA«
Læs også: IDA-formand: »Jeg tør godt stå på mål for det, jeg har leveret de seneste tre år«
Dette er det første af tre interviews med de tre kandidater til IDA's formandspost. Søndag den 7. april publicerede vi et interview med Juliane Marie Neiiendam og mandag fulgte et interview med Thomas Damkjær Petersen..
