Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har lyst til at sætte retningen for hele IDA«

7. april 2019 kl. 09:12
Kandidat til IDAs formandspost: »Jeg har lyst til at sætte retningen for hele IDA«
Julian Marie Neiiendam er listen Innovation, Trivsel og Moderne Ledelses bud på en ny formand for IDA. Formandsvalget foregår blandt de 65 medlemmer af IDAs repræsentantskab. Formanden vælges officielt ved det første repræsentantskabsmøde efter valget, lørdag den 11. maj. Illustration: IDA.
I tre år har Juliane Marie Neiiendam været formand for Ansattes Råd i IDA. Nu udfordrer hun den siddende formand for at fremme sine mærkesager: Trivsel og innovation.
Artiklen er ældre end 30 dage

Dette er det andet af tre interviews med de tre kandidater til IDA's formandspost. Fredag den 5. april bragte vi et interview med Ulla Röttger og mandag den 8. april fulgte et interview med Thomas Damkjær Petersen.

Læs også: Kandidat til IDAs-formandspost: »Jeg kan godt tænke mig en ny stor opgave«

Læs også: IDA-formand: »Jeg tør godt stå på mål for det, jeg har leveret de seneste tre år«

De seneste tre år har hun været i front, når det gælder IDA-medlemmernes løn og arbejdsvilkår som formand for Ansattes Råd (AR), men hvis det står til Juliane Marie Neiiendam, stiller hun sig i spidsen for hele foreningen, når IDAs repræsentantskab samles lørdag den 11. maj for at vælge ny formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blå bog:

Juliane Marie Neiiendam

  • Nuværende job: Formand for Ansattes Råd i IDA
  • Politisk tilhørsforhold i IDA: Innovation, Trivsel og Moderne Ledelse
  • Listens mærkesager: Mangfoldighed styrker, Samarbejde og videndeling giver bedre trivsel, Velfungerende medarbejdere er bedre innovatører
  • Medlem af IDAs repræsentantskab siden 2013
  • Uddannelse: Civilingeniør, DTU, 1998, MBA, University of Phoenix, 2006
  • Seneste job: Selvstændig ledelseskonsulent

AR-formanden blev valgt til IDAs repræsentantskab i 2013 og igen i 2016 som medlem af Lederlisten, men stiftede i juni sidste år sin egen liste Innovation, Trivsel og Moderne Ledelse, fordi hun ønskede at fremme IDA-medlemmernes trivsel og innovationskraft.

Illustration: Tegning: Lars Refn.

IDA-valg 2019

  • IDAs medlemmer skal i år vælge nyt repræsentantskab.
  • Valget er i gang og lukker torsdag den 11. april. Resultatet offentliggøres 12. april.
  • Ingeniøren sætter fokus på valget i hele perioden.
  • Læs mere på IDAs valgsite

Hun mener heller ikke, ledelse skal begrænses til den traditionelle lederrolle, hvor man leder nedad, men lige så meget handler om at lede sidelæns, som mange projektledere gør, og om at lede opad som menig medarbejder.

Vil udfordre sig selv

Nu er hun klar til en ny udfordring, som har været under vejs et stykke tid:

»Når jeg stiftede en liste, var det fordi, jeg har et emne, jeg brænder for, og det kom, inden jeg valgte at stille mig til rådighed som formandskandidat. Jeg kunne sagtens fortsætte som AR-formand, men man skal huske at udfordre sig selv og tænke: »Hvad kan man ellers være med til at præge eller påvirke.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Juliane Marie Neiiendam peger på, at hun gennem sit hverv som AR-formand har fået en indgående viden om foreningen, f.eks. udfordringerne for medlemmerne i både den offentlige og private sektor, har opbygget et stort netværk blandt medlemmer og i interesseorganisationer:

»Det er utroligt spændende at arbejde med AR, men jeg har lyst til at sætte retningen for hele IDA, fordi jeg kan bidrage med noget på baggrund af min viden om, hvordan IDA er sat sammen. Det kunne være spændende at komme ud og præge samfundsdebatten og skabe synlighed om IDA og vores fantastiske medlemmer,« forklarer Juliane Marie Neiiendam.

Læs også: Tre kandidater: Spillet om IDAs formandspost er i gang

Vil bringe de bedst kvalificerede i spil

Hun understreger, at den nuværende formand Thomas Damkjær Petersen »klarer det fint« og »tager hatten af for hans indsats«, inden hun fortsætter:

»Han har sine mærkesager og jeg har mine, derfor stiller jeg mig til rådighed som et alternativ.«

Hvis Juliane Marie Neiiendam overtager formandsposten, vil hun især fokusere på følgende tre mærkesager:

Bringe ildsjælene i spil gennem flere arbejdsgrupper, fremme åbenhed og transparens, videndeling og samarbejde, og endelig sikre, at medlemmerne af IDAs hovedbestyrelse får bragt deres kompetencer og viden i spil.

»Jeg går ikke ind for politisk favoritisme. Det gælder om at bringe de bedst kvalificerede i spil,« understreger hun.

Initiativ samlede 38 fagforeninger

Hvervet som AR-formand har været takseret til 14 timers frikøb om ugen, men Juliane Marie Neiiendam tør godt skrive under på, at hun har brugt væsentligt mere, mindst hvad der svarer til fuldtid. Alligevel lod det sig gøre:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg havde en opsparing, brænder for sagen og kunne supplere lidt som ledelseskonsulent.«

Til gengæld kan hun glæde sig over, at indsatsen har båret frugt, f.eks. i forbindelse med den internationale kvindedag 8. marts, hvor det på hendes initiativ lykkedes at samle 38 fagforeninger til en kampagne for ligeløn under #del din løn.

»Det viser, at jeg er god til at skabe netværk, synlighed og at bygge bro, da vi fandt et emne at være fælles om. På samme måde brænder jeg for at bygge bro imellem IDAs forskellige enheder og vores medlemmer.«

For medlemsdemokratiet

De to seneste formænd har begge siddet i de to valgperioder, vedtægterne giver ret til. Men Juliane Marie Neiiendam mener, det er godt for medlemsdemokratiet, at der er flere at vælge imellem, også selvom den nuværende formand kan og vil fortsætte:

»Jeg tror meget på at give folk har flere muligheder, for så kan demokratiet tale, men selvom jeg ikke bliver formand, går jeg ikke og smækker med døren, for jeg brænder for IDA, og uanset hvad der sker, vil jeg stille op dér, hvor jeg bedst muligt kan gøre en forskel.«

Offentliggørelsen af formandskandidaturet skal også ses som et signal om den åbenhed, hun gerne vil praktisere, hvis hun får formandsposten;

»Jeg gør meget ud af, at folk ved, hvor de har mig.«

Også et nej til to formandskasketter

Herudover spiller det ind, at Thomas Damkjær Petersen påtog sig hvervet som formand for Akademikernes A-kasse, da den røg ind i en krise i forbindelse med direktørens fyring og siden formandens afgang:

»Det er ikke faldet i god jord alle steder - heller ikke på min liste. Det er en skidt blanding med de to kasketter. Der skal ikke såes tvivl om, hvor IDA-formandens loyalitet ligger ind, og den tid, der bliver brugt i A-kassen, bliver taget fra IDA.«

Læs også: Kandidat til IDAs-formandspost: »Jeg kan godt tænke mig en ny stor opgave«

Læs også: IDA-formand: »Jeg tør godt stå på mål for det, jeg har leveret de seneste tre år«

Dette er det andet af tre interviews med de tre kandidater til IDA's formandspost. Fredag den 5. april bragte vi et interview med Ulla Röttger og mandag den 8. april fulgte et interview med Thomas Damkjær Petersen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger