Status

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Kandidat til IDAs formandspost: »For mig handler det om, at alle føler sig hørt og har indflydelse«

Malene Matthison-Hansen, listefører og formandskandidat for Fagforeningslisten Illustration: Privatfoto

Malene Matthison-Hansen, Fagforeningslisten, hvad kvalificerer dig til at blive formand?

»Jeg er god til at lytte hele paletten rundt og skabe resultater ud af de meninger, der blive bragt til bordet. Som listefører har jeg erfaring med at samle mange engagerede medlemmer med forskellige holdninger. Sådan bliver jeg også som formand.
I hovedbestyrelsen har jeg vist, at jeg kan skabe nye retninger, relationer og samarbejder. Jeg har været ansat i politiske ledede organisationer, som Gladsaxe kommune, hvor jeg arbejder i dag. Det har givet mig en forståelse for, hvordan samarbejdet er mellem det politiske rum og administrationen, og hvordan vi får det til at fungere bedst muligt.

Som tillidsrepræsentant har jeg bevist, at jeg kan sparke døren ind, og jeg er kommet med både mod- og medspil i samarbejdet med ledelsen.

Samtidig kender jeg til samarbejde mellem flere forskellige lag, for som tillidsrepræsentant gælder det om at forstå alle kolleger og kunne se hele spektret af behov - og ikke bare føre sine egne interesser frem.«

Hvad anser du for formandens vigtigste opgave?

»At stå i spidsen for en demokratisk forening, favne hele foreningen og skabe resultater ud fra det. Det handler om at skabe synergi mellem alle dele af IDA både tillidsfolkene ude på arbejdspladserne, fagteknikken og regionerne.«

Ifølge jeres listepræsentation har I primært fokus på fagforeningsarbejdet og bæredygtighed. Hvor meget kommer de øvrige dele af IDA til at fylde?

Igen. Jeg bliver formand for hele IDA, og fagforeningsdelen ligger jo primært i Ansattes Råd (AR, som har sin egen formand, red.) Der er mange synergier mellem de forskellige ben i IDA, og som formand vil jeg gerne have en politisk ledergruppe sammen med næstformanden og AR-formanden. Så kan vi bruge vores kompetencer på tværs og lære af hinanden – i stedet for gammeldags siloorganisation.«

Er der silotænkning i dag?

»Nej, slet ikke. Den bevægelse er vi allerede i gang med. Den nuværende IDA-formand Thomas Damkjær Petersen og AR-formand Morten Thiessen har haft et rigtig godt samarbejde, og den vej vil jeg gerne gå i endnu højere grad.«

Hvilken betydning får det for dit formandskab, at du kommer fra samme liste, som den nuværende formand?

»Der er ingen tvivl om, at vi kommer med det samme værdisæt i bagagen, og at jeg har lært meget af Thomas, som jeg vil tage med mig.

Uanset liste skal man være formand for alle medlemmer og for hele foreningen, både fagforeningsdelen, det fagtekniske og den politiske interessevaretagelse. Det har Thomas været dygtig til, og jeg vil bygge meget oven på det, han har stået for. Når det er sagt, er vi er to forskellige mennesker, og jeg kommer med min egen personlighed.«

Hvordan vil medlemmerne mærke, at du er blevet formand?

»Jeg håber egentlig ikke, at medlemmerne opdager, at der kommer en ny formand. De skal sådan set bare opleve, at dagligdagen fortsætter, og at IDA fortsat leverer en god netværksdel og en god fagforeningsdel.

Vi har en meget stor medlemstilfredshed, og medlemmerne skal fortsat opleve, IDA er en stærk fagforening, der giver dem ydelser, der hjælper dem videre i deres karriere – både når det gælder det arbejdsmarkedsmæssige, herunder også muligheder for efteruddannelse, og de fagtekniske netværk.

Vi skal arbejde videre med og fremtidssikre vores Vision2025, som siger, at IDA er »et fællesskab, der realiserer potentialet i teknologi og viden.

Udadtil håber jeg selvfølgelig, at vi bliver bedre til at påvirke politikerne og de politiske beslutninger, og dér skal vi ud og vise, at der sidder en anden på posten.«

Din liste er i valgforbund med to andre lister, der stiller med hver sin formandskandidat. Hvad betyder det for din chance for at blive valgt af repræsentantskabet?

»Jeg tror ikke, det har nogen stor betydning. Der er mange gode formandskandidater, så det er et positivt problem. Når vi har valgresultatet, må vi finde den rigtige formand. For mig er det også vigtigt, at vi finder en samlet politiske ledelse, primært hele hovedbestyrelsen, men også formand, næstformand og AR-formand.«

Hvorfor er den samlede politiske ledelse så vigtig?

»Fordi vi skal føre IDA videre de næste tre, måske seks år, og det fungerer bedst, hvis vi har et godt samarbejde. For mig handler det om, at alle føler sig hørt, og at alle føler, de har indflydelse, samtidig med at vi arbejder til glæde for medlemmerne.«

IDA-valg 2022

IDA-valg 2022 Bliv klogere på, hvad der adskiller de politiske lister i IDA, og på hvilken retning de hver især ønsker for foreningen. Se hele Ingeniørens dækningen af IDA-valget 2022.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er et meget brugt udtryk, men hvordan det opfattes afhænger helt af de to parter.

Greta Thunberg føler sig sikkert ikke "hørt", selvom alle har hørt hende. Men sådan er det jo i rimeligt demokratiske sammenhænge.

  • 3
  • 6

Hver gang IDA kommer med miljøpolitik i et eller andet indslag på Facebook, er der harme medlemmer der truer med at melde sig ud.

Måske skulle nuværende og fremtidige formænd også lytte med det højre(orienterede) øre?

  • 1
  • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten