Kan man tage patent på et system til patenter?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kan man tage patent på et system til patenter?

IBM søger patent på et system, der skal gøre det muligt at tjene endnu flere penge på patenter.

Selv samme virksomhed kører ellers en kampagne for at mindske antallet af patentansøgninger på forretningsmetoder, der ikke har direkte forbindelse til teknik.

Det nye patentsystem, som IBM søger patent på, har til mål at gøre det enklere for små virksomheder at købe licenser fra store virksomheder med mange patenter.

Ideen er, at en lille virksomhed kan tegne en generel aftale med en stor virksomhed, så der lynhurtigt kan laves aftaler om licenser, når det behøves.

Kritikere påpeger, at det er præcis sådanne generelle forretningsideer, IBM ellers påstår at være imod, at der kan udtages patent på.

Virksomheden trak for nylig en patentansøgning tilbage omkring en metode til at outsource arbejdskraft. Men denne gang vil IBM stå ved sin ansøgning.

IBM har fjorten år i træk været den virksomhed i verden, der har flest patenter, og tjener omkring fem milliarder hvert år på at sælge licenser til den patenterede teknologi.

Dokumentation

IBM's patentansøgning

Emner : Patenter
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten