Kan du balancere et binært træ?

Svaret er et klart ja ifølge Vivek Ravisanker, direktør på kode- og jobportalen HackerRank.

»Alle ved, at den bedste strategi for at gennemgå kandidater, er at teste dem i forhold til de opgaver, der er mest relevante for arbejdspladsen, men simple spørgsmål om algoritmer kan også spille en større rolle i at opdage, hvad programmører kan og ikke kan,« skriver Ravisanker i en kronik på Forbes.

Samtidig med at holde sig opdateret på moderne fænomener er det vigtigt at have kendskab til grundlæggende matematiske koncepter for at være en effektiv programmør. Hvis dette ignoreres, risikerer arbejdsgivere ifølge Ravisanker at hyre personer, der kun kan præstere på kort sigt.

For at være dygtig må man have en forståelse af bagvedliggende principper. Udviklere skal selvfølgelig anvende standard biblioteker for at spare tid. Der er ingen grund til at genopfinde hjulet, men man skal heller ikke bare afhænge af tidligere udvikleres arbejde.

Jobfinder kan du finde et job som backend-udvikler, it-arkitekt eller testkonsulent.

Softwareprogrammører bør »vedvarende være interesserede i at holde sig opdaterede, vende tilbage til fundamentale problemer og påtage sig at løse spændende programmeringsproblemer. Det er den type mennesker, jeg selv vil arbejde sammen med,« siger Soham Mehta, direktør for virksomheden Interview Kickstart, der tilbyder udviklere at forberede dem på deres næste jobsamtale.

Træt af at lave eller læse jobansøgninger?

Efter jobs hos hhv. Amazon og IBM blev Ravisanker og hans ven Karunanidhi trætte af at bruge mange timer på at finde de rigtige personer til at udfylde nye stillinger. Derfor kastede de sig over at bygge HackerRank, hvor automatiserede kodeudfordringer kan afprøve evnerne hos programmører. Virksomheden har i dag næsten 100 ansatte og en million brugere. Der bliver løbende afholdt større konkurrencer, hvor udfordringen er at løse problemet som den første.

Det er svært at vurdere kandidater ud fra deres CV, og det gælder især programmører. HackerRank er baseret på ideen om at vurdere deltagerne udelukkende ud fra deres evner, og her er det helt umuligt at få en god placering uden at have en bred faglig viden.

»En person, der tidligere filede negle i en skønhedsklinik, arbejder nu som programmør i en af de største virksomheder, og personen fik det arbejde på baggrund af at vinde en code challenge. Det siger meget godt, hvor værdifuldt et CV er,« udtalte Ravisanker i et interview med amerikanske CNBC sidste år som et eksempel på, hvordan code challenges ændrer jobmarkedet.