Kampvalg gav plads til to IDA-politikere i Trygs repræsentantskab

6. februar 2015 kl. 14:10
De to IDA-politikere repræsenterer hvert sit synspunkt i en konflikt, som har stået på i en årrække.
Artiklen er ældre end 30 dage

12 nyvalgte medlemmer ud af 21, heraf to IDA-politikere. Sådan ser resultatet ud efter valget til repræsentantskabet i Tryghedsgruppen, der ejer aktiemajoriteten i Forsikringsselskabet Tryg, som IDA Forsikring er en del af.

De to IDA-politikere sidder i IDAs repræsentantskab for hver sin liste, og de står da også for hvert sit synspunkt i en konflikt, der netop nu præger Tryghedsgruppens repræsentantskab.

Keder du dig på jobbet? Find spændende alternativer på Jobfinder.

Kort fortalt handler det om, hvorvidt forsikringstagerne skal have del i Tryghedsgruppens formue på 37 milliarder kroner i form af billigere forsikringer. Eller om pengene skal bruges til dels at støtte Trygfonden dels agere økonomisk boldværk for forsikringsselskabet Tryg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lars Bytoft, tidligere formand for IDA og nuværende formand for ingeniørpensionskassen, ISP, er et af de nyvalgte medlemmer. Han gik til valg på, at forsikringstagerne skal have del i formuen. I IDAs repræsentantskab er han valgt for Ingeniørlisten:

»I stedet for at akkumulere penge i Trygfonden skal de tilbage til forsikringstagerne enten i form af en årlig bonuscheck eller ved at sætte forsikringsprisen ned. Jeg mener, at pengene har det bedst i folks lommer,« sagde Lars Bytoft til Ingeniøren, da valget blev skudt i gang.

Læs også: Strid om billigere præmie giver kampvalg i IDA Forsikring

Monika Skadborg, der er medlem af IDAs repræsentantskab for Danske Ingeniørstuderende, mener derimod, at det er en fremragende idé at bruge formuen på at støtte almennyttige formål:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er sejt, at jeg er forsikret et sted, hvor der bliver lagt penge til gode projekter og forskning, og det ville være superærgerligt, hvis man holdt op med det. Vi skal ikke have billigere forsikringer på bekostning af hjertestartere og livreddertårne,« sagde Monika Skadborg i forbindelse med valgets start.

Valget omfattede kun Region Hovedstaden, og i alt 40.000 afgav deres stemme. Det svarer en stemmeprocent på cirka 11 procent – næsten en fordobling i forhold til det seneste valg i regionen i 2010.

»Stærkt demokratisk mandat«

Bestyrelsesformand for Tryghedsgruppen er såmænd også ingeniør, nemlig Jørgen Huno Rasmussen, tidligere topchef i FL Smidth. Han glæder sig over, at så mange har stemt:

»Det er et flot valg, hvor vi kan konstatere, at det denne gang krævede over 800 personlige stemmer at komme ind i vores repræsentantskab. Det er en del mere end gennemsnittet i mange byråd og kommunalbestyrelser landet over. Det betyder selvfølgelig, at alle kandidaterne har et stærkt demokratisk mandat i ryggen,« siger han.

Monika Skadborg fik 1.403 stemmer, Lars Bytoft fik 809 stemmer, mens Jørgen Huno Rasmussen fik 2.150 af de afgivne stemmer.

I alt godt 50.000 ingeniørhusstande er forsikret i selskabet gennem IDA Forsikring.

Se mere om valget her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger