Kamelurin sat ind i kampen mod kræft

Siden 2009 har forskere ved King Abdulaziz University (KAU) i Jeddah i Saudi-Arabien arbejdet med kamelurin som et middel i kampen mod cancer, og nu er forskerne klar til at fremvise de første 'positive' resultater af deres forskning ved en biotekkonference i Dubai i næste måned, skriver nyhedstjenesten SciDev.net.

Det er angiveligt lykkedes forskerne at udtrække et stof - kaldet PMF - fra kamelurinen, og det er i stand til at angribe flere forskellige typer af kræftceller.

PMF er blevet grundigt undersøgt med blandt andet elektronmikroskop, og forskerne har fundet, at stoffet indeholder forskellige nano- og makropartikler samt forskellige metalforbindelser. En række af disse metalforbindelser er i stand til præcist at ramme cancerceller, men forskerne ved dog endnu ikke helt hvorfor, skriver SciDev.

Forskerne har blandt andet brugt PMF mod lungecancerceller af typen A549, og ved undersøgelse af cellerne med transmissionselektronmikroskop kunne forskerne se, hvordan nogle af nanometalforbindelserne specifikt angreb kræftcellerne og forårsagede celledød (apopteose).

Læs også: Kamelblod kan give hurtig test for paradentose

»Dette nye smarte lægemiddel er den seneste landvinding inden for nanoteknologi, hvor vi bruger skiveformede nanopartikler (nanoshells) som fremføringsmiddel for medicin,« siger leder af KAU's medicinske biofysiske afdeling Gehan Ahmed til SciDev.net.

Forskerne forklarer, at de allerede har fremstillet en naturlig medicin og påvist, at den er sikker og effektiv i reagensglas, i forsøgsdyr og i et fase 1-forsøg i raske personer uden påvisning af bivirkninger. De har også gennemført et fase 1-forsøg i cancerpatienter, der dog endnu ikke er publiceret, men som ifølge forskerne har vist lovende resultater.

Forskerne har endnu ikke fået grønt lys for yderligere undersøgelser fra de saudiske sundhedsmyndigheder.

Kamelurin blev allerede af profeten Muhammed anbefalet til behandling af visse sygdomme.

Dokumentation

SciDev: Trials needed to test camel-urine cancer drug claims
Forskernes egen beskrivelse af projektet op til biotekkonference i Dubai
Wikipedia: Kamel

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

"Kamelurin blev allerede af profeten Muhammed anbefalet til behandling af visse sygdomme." er i mine øjne en inderligt tåbelig tilføjelse og har intet fornuftigt belæg.

  • 0
  • 0

Og jeg som troede at der fandtes en nedre grænse for hvad ing.dk vil viderebringe af "empirisk" forskning..

  • 0
  • 0

'Kamelurin blev allerede af profeten Muhammed anbefalet til behandling af visse sygdomme' skulle måske være ændret til 'Ideen med at teste kamelurin som potentielt kræftbehandlingsmiddel var inspireret af Koranen, hvor profeten Muhammed brugte en blanding af kamelurin og mælk til at helbrede syge'.

Læs linket fra Torsten og i vil forstå den sidste sætning, hvilket må siges at være en lidt anderledes indgangsvinkel til videnskab. Men hvis kamel-strint har en positiv virkning mod kræft, så er det da dejligt uanset hvem der inspirerede forskerne...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten