Kæntret vindmøllepram tømmes nu for olie
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kæntret vindmøllepram tømmes nu for olie

Dykkere fra hollandske Smit Salvage har i går og i dag været inde i den kæntrede vindmøllepram Sea Worker, der er gået på grund nær Hvide Sande.

»De forsøger at montere det udstyr, der skal bruges til at suge olien ud af tankene. Desuden ser de på, hvad der ligger af olie og flyder rundt inde i skibet,« fortæller Jens Frederik Hansen, administrerende direktør for A2Sea, der ejer den kæntrede pram.

Dykkere er nu inde i den kæntrede vindmøllepram Sea Worker for at gøre den klar til at blive tømt for olie. Prammen er 55,5 meter lang og 32,2 meter bred. Vægten er 1.800 ton. Illustration: ESK 721, Forsvaret

Læs også: Svær bjærgning forestår for kæntret vindmøllepram

Planen er at udnytte det gode vejr, der er varslet frem til og med lørdag, til at få fjernet prammens 170 kubikmeter dieselolie og 50 kubikmeter smøreolie.

Endnu ved Jens Frederik Hansen ikke, hvordan prammen kan bjærges.

»Den ligger jo godt fast med nogle af benene boret godt ned i sandet, så det bliver ikke let at få den hevet op. Det er nu op til forsikringsselskabet og bjærgningsselskabets eksperter, hvad der skal ske,« siger han.

Læs også: Fare for olieudslip ved væltet vindmøllepram ud for Hvide Sande

På nuværende tidspunkt ligger slæbebåden Torsten fra tyske Schramm Group og katamaranfartøjet CTV Seazip 3 ved prammen, mens det danske miljøskib Gunnar Seidenfaden overvåger bjærgningsselskabets arbejde.