Kæmpebrand har raseret kinesisk skyskraber

16. september 2022 kl. 14:476
Kæmpebrand har raseret kinesisk skyskraber
Hele bygningen var et stort flammehav, da branden var på sit højeste. Illustration: HSE.AZ.
En 42 etager høj skyskraber brød fredag eftermiddag i brand i storbyen Changsha i Kina. Foreløbigt ingen meldinger om dødsfald eller brandårsag
Artiklen er ældre end 30 dage

Som en godt 200 meter høj fakkel udbrændte en 42 etager høj kontorbygning i Kina fredag. Det skriver flere medier, heriblandt Channel News Asia.

Branden fandt sted i den sydkinesiske provins Hunans hovedstad Changsha i en kontorbygning, der bruges af det statslige teleselskab China Telecom.

Ifølge Channel News Asia blev 280 brandmænd og 36 brandbiler sat ind for at bekæmpe flammerne, men det lykkes ikke før, flammerne havde omspændt i hvert fald en af bygningens facader fra top til bund.

Ifølge det lokale brandvæsen opstod branden i bygningens facade, men hvad der var årsagen, og hvordan der kunne ske brandspredning henover facaden - a la den man så ved højhusbranden i Grenfell-bygningen i London i 2017 - er der endnu ikke forklaring på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I modsætning til Grenfell-branden ser branden i Kina foreløbig ikke ud til at koste liv eller lemmer.

Channel News Asia citerer således brandvæsenet for, at der endnu ikke fundet omkomne eller tilskadekomne, selvom flere videoer på sociale medier viser, at der var folk i bygningen, mens flammerne brændte udenfor.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
16. september 2022 kl. 19:06

Nu ikke generalisere for hurtigt:

Det altovervejende problem med Greenfell var at facaden ikke var brandadskilt fra bygningens indre, hverken i teori eller praksis.

Hvis den kinesiske bygnings design og udførsel sørgede for at branden under ingen omstændigheder kunne trænge ind i bygningen er det en anden situation.

Hvis de bare var heldige, er det den samme situation.

3
16. september 2022 kl. 16:48

Utroligt der ikke er mere fokus på facade materialevalg ift. brand (se også England for nyligt) Arbejder indenfor installationer og der er et ekstremt stort fokus på netop materialevalg og passiv brandsikring..

2
16. september 2022 kl. 15:54

Det er helt sikkert polystyren isolering på facaden. Det er der rigtig meget af i Kina, og det et bare et tilfælde i en lang række tilsvarende brande.

1
16. september 2022 kl. 15:12

Se på bildet!

Der er et "vandfald" af ild som løber ned af bygningen.

Jeg vil gætte på der blevet isoleret med polystyrenplader, dette passer også godt med den meget sort røg.