Kæmpe afsaltningsanlæg skal levere en tredjedel af drikkevandet i millionby

Australien vil bygge et af verdens største afsaltningsanlæg ved Melbourne, der skal producere 150 milliarder liter drikkevand årligt. Det svarer til en tredjedel af drikkevandet i Australiens næststørste by.

Anlægget vil være færdigt i 2011 og kommer til at koste 14,5 milliarder kroner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En stor del af Sydaustralien har været ramt af den værste tørke i nyere tid, og mange vandreservoirer har alarmerende lave niveauer.

Alligevel møder anlægget protester fra miljøorganisationer som WWF, der mener, at afsaltning, der involverer filtrering og dampning af havvand, er meget energikrævende og forurenende, og at der i stedet skulle bruges endnu flere ressourcer på at spare og genbruge drikkevand.

Ifølge Reuters forventes bekymringen over den globale opvarming at tiltrække investorer til afsaltningsteknologien.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det ser ud til, at nogle områder kommer til at mangle regn, så afsaltningsanlæg kan i nogle tilfælde synes ret relevant. Det bruges allerede i den arabiske verden. Hvis anlægget drives af solceller, kan der vel ikke være de helt store miljøproblemer. Genbrug af vand kræver jo også energi. Hvis de mange ulykkelige mennesker på Afrikas horn skal hjælpes effektivt, er renset vand fra havet også en mulighed der.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten