Kæledyr kan mindske børns allergi-risiko

Nærkontakt med kæledyr, vuggestueophold og opvækst i landlige omgivelser med mange ældre søskende yder en vis forebyggelse mod allergi, fastslår en gruppe danske forskere fra projekt Bedre Sundhed for Mor og Barn.

Det skriver Politiken.

Immunsystemet bliver nemlig sandsynligvis modnet af kontakt med kæledyr og andre bakteriebærere, konkluderer forskernes undersøgelse, der er foretaget ved hjælp af interview med 24.000 danske familier og trykt i det ansete videnskablige tidsskrift "British Medical Journal".

Afviser hygiejneteorien
Derimod afviser undersøgelsen, at smitte med sygdomsbakterier tidligt i barnets liv forebygger mod allergi nærmest som en vaccination.

»Ved at bevise dette går vi faktisk imod den såkaldte hygiejnehypotese, der netop siger, at infektioner i barneårene kan forebygge allergi,« siger medforfatter, seniorforsker Christine Benn fra Statens Serum Institut til Politiken.

Hygiejnehypotesen siger, at moderne familier lever så rent og hygiejnisk, at børnene ikke får baktiereinfektioner tidligt i deres liv, som ville kunne "vaccinere" dem mod allergi.