Jysk elbilprojekt får millionstøtte fra staten

Elbilsprojektet Ecomove har fået et økonomisk rygstød af den statslige Fornyelsesfond til at markedsmodne firmaets elbil, Qbeak. Fonden har bevilget fire millioner kroner til opgaven frem til september 2013.

Elbilen bygges fortrinsvis af kompositmaterialer og har netop fået patent på det specielle hjulophæng, der både er lettere og har færre bevægelige dele, end almindelige hjulophæng.

Chassiet indeholder 1-6 batterier, men kan ifølge Ecomove også udstyres med brændselsceller. Rækkevidden er angiveligt 300 km.

Ecomove satser på, at få bilen typegodkendt af EU inden udgangen af 2012 og vil sideløbende lade 30 brugere teste elbilen.

»Som elbiludviklere befinder vi os i en skarp konkurrencesituation både nu og i fremtiden, men QBEAK befinder sig i en niche for sig selv på grund af høj brugsværdi, kombineret med en beskeden størrelse, en lav pris og et ukonventionelt design. Og med støtten fra Fornyelsesfonden har vi fået mulighed for at komme meget længere med udviklingen på kortere tid,« siger direktør for Ecomove, Mogens Løkke, i en pressemeddelelse.

Ifølge Ecomove har Horsens og Hedensted Kommuner skrevet hensigtserklæringer om at købe otte elbiler, og Ecomove har fået 25 reservationer fra private og virksomheder. Desuden er der skrevet en aftale om et 'ikke nærmere defineret' antal biler med en unavngiven større distributionsvirksomhed.

Ecomove ejes af Energi Horsens Fonden (som er baseret på overskuddet fra fusionen af Energi Horsens og Nrgi i 2008) og Østjysk Innovation som investerer egne og statslige midler.

Ejerne formåede tidligere på året at få den tidligere direktør for Better Place Danmark, Jens Moberg, til at overtage posten som bestyrelsesformand for Ecomove ved siden af sit job som administrerende direktør for Alectia.

Dokumentation

Læs mere på Ecomoves hjemmeside
Læs mere på Fornyelsesfondens hjemmeside

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Måske endnu en fiasko på vej

Videoen afsløre sindsyg elending samle kvalitet , lygter paneler ect.

Lad mig se en ncap crashtest

Folk vil gerne bedrages :-) Now show me the money, of success

Think! down the drain number 2

 • 0
 • 0

Ecomove ejes af Energi Horsens Fonden (som er baseret på overskuddet fra fusionen af Energi Horsens og Nrgi i 2008)

Så horsensboerne har betalt gildet over elregningen, og nu føres pengene tilbage i form af lokal erhvervsstøtte, nå nej, investering, i meget lidt levedygtige projekter. Hvis det er en god ide, hvorfor er der så ikke private investorer med?

Vh Troels

 • 0
 • 0

Hvis det er en god ide, hvorfor er der så ikke private investorer med?

Well, I would love to be part of it. Obviously it's a new area of expertise, where very few danish companies would justly regard themselves as having much to offer.

I love the shape which is soooo much like my old Daihatsu Charade. This old trooper, with its 989 cc carries fridges, cupboards and pulls a trailer with the gutso of a V8.

Unlike Erik above, I see all the right points coming up in the base design. With an up-to-date robot production line this car has the markings of success.

Yes, I'd love to be part of that.

 • 0
 • 0

Videoen afsløre sindsyg elending samle kvalitet , lygter paneler ect.

Og det mener du man nemt afgøre ud fra den første pre prototype, længe før man har fundet ud af hvor kraftigt karosseriet skal være, eller hvor få dele det kan støbes i og hvilke teknikker der skal anvendes?

Første bud må være hvordan den føles og tager sig ud, og hvordan den skal tilpasses til effektiv brug af fremtidens standardkomponenter, hjulmotor, affjedring, batteri lager, klimaanlæg og den slags ting, om den så knirker og brager, og der er sparet de steder hvor man er sikker på løsningen er vel ret ligegyldigt.

Det kunne tænkes at der var sket en udvikling så kompositmaterialer i virkeligheden er overlegne, og at de traditionelle fabrikker skal have et vink med en vognstang før de vågner, hvis vi er kommet så langt med fly og vindmøller og andre nabo områder at erfaringerne derfra kan kombineres og tilpasses til de krav vi stiller til biler, så kunne det vel godt udvikle sig til det modsatte af en fiasko.

 • 0
 • 0

@ Benny Olsen Min holdning til El bilerne egner sig ikke på tryk. Da Kina er så stor at ingen udefra kan regne med eller håbe på den helt store succes. Konkluderende. Hvis El bil i princippet var bæredygtigt måtte Kina og Indien være såvel på forkanten af udviklingen. Hvad Europa og USA foretager sig på samme Automobil El front kan i princippet være ligegyldigt.

Om jeg har Links hertil? Nej! Men Kina opfatter ordene Copyright, som retten til at kopiere, og samme bør få konsekvenser.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten