Jul med Overnissen: Daglig kloge-låge skal aflive julens 'åndsforladte myter'

Nok er nok. Efter 467 år kan jeg ikke sidde stille mere, mens aviser, tv og radio kommer med de mest åndsforladte postulater om julen. Det ødelægger den gode julestemning, når december giver frit spil for julehistorier uden rod i fakta. Nu skal der strammes op, myternes skal ryddes af bordet.

Tag for eksempel organisationen Danske Juletræer, der vil have danskerne til at give juletræet vand tilsat hovedpinepiller. Mon ikke, det er en fiks idé uden skyggen af bevis?

Fra i morgen smækker jeg fakta på bordet - for mig og gårdkatten har i hvert fald aldrig hørt noget mere tåbeligt og vil hellere bruge vores sidste kodimagnyler til dagen efter juleaften, end spilde dem på et slattent juletræ.

Eller tag de evindelige åndsforladte julekalendere til menneskeungerne om nisser, der ikke spiser andet end risengrød - som Nissebanden og deres enerverende sang 'det er risengrød ... der gør ganen blød'.

For det første bliver min gane overhovedet ikke blød af grøden, den bliver nærmere sådan lidt metalagtig og klistret af det stads. Og for det andet må jeg holde katten for ørerne for at undgå, at den skal få et nervesammenbrud, hver gang de spiller den sang. For det tredje fatter jeg ikke, hvorfor I tror, at nisser kun spiser grød. Men jeg skal snart forklare jer, hvad vi ville ligne, hvis vi kun åd det klistrede stads.

Og når jeg nu er i gang: År efter år skal jeg høre jer mennesker klage jer over, at julen begynder tidligere og tidligere hvert år i butikkerne. Og hvad så, spørger jeg bare. I er måske vilde med november? (Eller skal jeg kalde det Movember, hvor I prøver at gro de der små, latterlige hipsterskæg?)

Nej, nu må I holde jer til fakta. Bliver det tidligere og tidligere jul i butikkerne? Spørg dog butikkerne selv og dem, som hænger juletræspynt op. Det har jeg gjort.

Jeg har også lige tjekket med jeres såkaldte energiovermyndighed energinet (og så noget med .dk, som jeg ikke fatter, I sætter efter hvert andet ord, der kommer ud af jeres mund), om I har ret i, at energiforbruget stiger år for år på grund af jeres trang til at fylde julepynten med Edisons tåbelige stearinlyserstatning.

Og hvad med stjernen?

Ja, der er postulater nok at tage fat på. Som f.eks. de gamle pelsklædte damers udbrud på vej hjem fra kirken: 'Sikken et trist vejr. Det var altid hvid jul, da jeg var barn'.

Sådan en udtalelse uden henvisning til fakta kan få mig til at invitere rotterne på loftet til en dans om træet og en fest i køkkenet. Tror I, julestemningen bliver bedre af at fylde luften med udokumenterede postulater? I har verdens bedste forskere ansat på jeres såkaldte DMI. Spørg dem dog. Det har jeg gjort.

Jeg kunne blive ved ... der er også jeres tro på, at julebryg bare skal være mørk og stærk. Hvis det var så nemt, kunne jeg jo pisse i den og hælde et skvæt rom i.

Og hvad sker der lige for jer med juleevangeliet? Det er, som om I fuldstændig blindt læser den tyndslidte fortælling uden at stille et eneste kritisk spørgsmål. Lad mig give et par eksempler: Tror I helt seriøst, at der pludselig kom en stjerne på himlen, som viste de tre vise mænd på vej? Og hvem siger i øvrigt, at de var vise, og hvad pokker vil det overhovedet sige at være vis? Og så er der alt det støj med jomfrufødsler, år nul, guld, røgelse og myrra og jeg kunne blive ved ... men jeg gider ikke mere.

Så tag nu bare den personlige datamaskine frem og hop ind på ing (plus det der .dk) og få luget ud i de mange myter i tiden op mod jul.