Jordfaldshul åbner sig i kinesisk lyskryds

Et 15 m. langt jordfaldshul har åbnet sig i et trafikeret lyskryds i den kinesiske by Taiyuan i Shanxi-provinsen.

Ingen kom til skade selv om jorden ifølge øjenvidner pludselig forsvandt for øjnene af bilister og fodgængere. Kollapset ødelagde en vandledning og skabte lækager på tre gasledninger.

Hullet er omkring 15 meter langt og fem meter dybt, men de lokale myndigheder er begyndt at reparere vejen, så den forventes snart at kunne tages i brug igen.

Hullet er det seneste af en række jordfaldshuller, der har ramt Kina i det sidste år.

Læs hele historien hos Politiken.

Eller læs mere hos den kinesiske tv-station CCTV.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

i videoindslag vedr disse huller siges bl.a. at et hul er skabt pga et 'burst pipe'. Det er altså ikke røret der knækker pga hullet, det er røret der har skabt hullet. Derfor er det sandsynligvis også grunden til at man (oftetst) ser disse huller i trafikkryds. Her er der alt andet lige mest trafik og flest rystelser i jorden der kan ødelægge rørene eller forskyde underlaget. Det er kendt at vand kan transportere ganske store mængder materiale væk på denne måde.

  • 0
  • 0

Det er altså ikke røret der knækker pga hullet, det er røret der har skabt hullet.

Ja, dårlige rør er sandsynligvis årsagen i de fleste tilfælde.

Det er dog næppe tilfældet for hullet i Guatemala, for et par år siden, trods det også opstod midt i et vejkryds.

Her var hullet så stort, at en tre-etagers ejendom slet og ret forsvandt, og så dybt at man dårligt kunne se ned til bunden.

Det opstod efter en orkan havde bragt en masse nedbør ind over landet, og det menes at de store vandmængder, som løb i de underliggende jordlag havde samlet sig i en stor strømhvirvel under krydset, hvor det vaskede en kolossal mængde jord ud, og efterlod denne kæmpebrønd få meter under gaden.

Med det kan selvfølgelig være at en utæt rørføring i forvejen havde skabt en lille lomme. som var tilstrækkelig til at strømhvirvlen opstod lige netop der.

Årsagen er vist aldrig blevet fuldt opklaret. Hvis dårlige rør har været medvirkende, må man jo sige at beviserne blev effektivt slettet. ;-)

  • 0
  • 0

hvor mange gange har hullet åbnet sig i det lyskryds i år.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten