Jobsøgning: Fire råd til styrke dine chancer... efter jobsamtalen

Illustration: Nyul/Bigstock

Som jobsøgende skal du helst have hele pakken. Du skal have et godt CV, være i stand til at fremhæve dine kompetencer i forhold til firmaets behov og ikke mindst have de gode svar på arbejdsgivers spørgsmål.

Men kravene til folk på jobjagt stopper ikke ved jobsamtalen.

Efter interviewet er der nemlig flere handlinger, du kan udføre for muligvis at forøge dine jobchancer. Disse fire tip kan bidrage til at fastholde din potentielle chefs opmærksomhed og dermed sikre dig jobbet.

Noter vigtige detaljer

Når samtalen er ovre, begynder mange allerede at overveje, hvordan de skal formulere en takke-mail, som de kan sende til den potentielle arbejdsgiver.

Søger du nye faglige udfordringer? Tjek Jobfinder.

Men inden du sender en dybfølt e-mail, hvor du takker for samtalen og muligheden, bør du notere nogle af de emner, I talte om.

Formålet er at genopfriske samtalen og finde frem til de mest essentielle pointer. Det kan dreje sig om virksomhedens kommende projekter eller behov, som du i den opfølgende mail kan nævne. Og på den måde holde dig blandt feltet af firmaets førstevalg, samt viser at du ved, hvad der er vigtigt firmaet.

Hvad tændte din ild?

I tråd med det tidligere råd er det en god ide også at skrive ned, hvad ved jobbet, der fik flammen af passion frem i dig.

Det kan være muligheden for et komplet karriereskift. Firmaets attraktive arbejdsmiljø, som har fokus på faglig udvikling. Eller måske bare den fantastiske kantinemad.

Gode jobmuligheder inden for rådgivnings- og konsulentbranchen. Er du den rette til jobbet?

Ligegyldigt, hvad der får dig til at brænde for stillingen, kan du lægge vægt på det til efterfølgende interview eller i din takke-mail. Det giver et solidt udgangspunkt, når du skal forklare, hvorfor firmaet skal satse på dig.

Husk at sig tak

Ideen bag en takke-besked er både at påminde den ansættende chef om din interesse, men også at fremhæve nogle af dine forcer. Sig tak for samtalemuligheden og for personens tid.

Derudover kan du vedhæfte dit CV eller links til projekter, du har arbejdet på. Eventuelt kan du også sætte fokus på dele af det, som I talte om under jobinterviewet.

Stort behov for it-udviklere. Find drømmejobbet.

Eksempelvis udfordringer, som virksomheden har, hvor du er kommet på flere forslag til løsninger, du har overvejet siden samtalen. Vær gerne konkret, hvis du kan.

Du kan også tilbyde at svare på alle spørgsmål, som den ansvarlige for ansættelsen måtte have.

Savner du svar? Så send en mail

Hvis du får at vide, at virksomheden vil vende tilbage i den nærmeste fremtid, men sidder foran telefonen og venter på et opkald efter en uges tid, må du godt tage teten.
Ved at tage kontakt til firmaet understreger du dit engagement til jobbet.

Design- og udviklingsingeniører er fortsat de mest eftertragtede. Tjek de nyeste jobtilbud.

Du kan også fremhæve succesfulde projekter, som du arbejder på i dit nuværende firma, hvis du mener, det kan være relevant for din fremtidige position. Eller nylige resultater du har opnået siden den sidste samtale.

Du må ikke kun bruge denne chance til at takke. Udnyt den til at slå fast, hvorfor firmaet vil få gavn af dine kompetencer.

Artiklen er inspireret af det amerikanske karrieresite The Muse.