Jobsamtalen: Sådan adskiller du dig fra konkurrenterne

Illustration: Bigedhar/Bigstock

Garantier får jobsøgere ikke mange af. Imidlertid er det næsten sikkert, at du under jobsamtalen blandt andet bliver spurgt, hvorfor arbejdsgiver skal ansætte dig.

Spørgsmålet er et af de mest stillede til jobinterview, og derfor bør du overveje, hvordan du bedst besvarer det. Du kan sagtens gengive dit CV og fortælle, hvorfor du er en flittig ansat, men hvis du vil skille dig ud, er det vigtigt at være konkret. Og ikke mindst sige det, som arbejdsgiver vil høre.

På jagt efter nye faglige udfordringer? Tjek dine muligheder nu.

Det kan være nemmere sagt end gjort. Netop af den grund giver Jobfinder dig fire bud til at levere imponerende svar på spørgsmålet:

Dine interesser og firmaets skal mødes

At forklare, hvorfor lige netop denne stilling er noget for dig, kan hæve dine jobchancer. I stedet for kun at hive dine kvalifikationer frem i lyset, bør du overveje, hvordan dine evner og firmaets fokus spiller sammen.

Fremhæv således de karaktertræk, som læner sig mest op ad virksomhedens arbejdsgang. Eksempelvis din stræben efter selvudvikling, der kan passe sammen med firmaets prioritering af efteruddannelse og uddeling af ansvar.

Behov for ingeniører inden for design og udvikling? Se de nyeste opslag.

Din argumentation afslører din motivation og giver dermed din potentielle chef indsigt i, hvorvidt du vil beholde dit drive i længere tid. Husk derfor at uddybe, hvorfor du er interesseret i stillingen. Hvad får dig til at brænde for at få en plads i firmaets fold?

Hav firmafakta i ærmet

Hvis du har fremhævet dine bedste facetter og gjort det klart, hvorfor alle ledere burde ønske at have dig på holdet, er det tid til at lukke handlen. For eksempel ved at understrege din dedikation.

Pointen er at vise dit engagement og signalere, at du nemt kan sætte dig ind i ny viden, som interesserer dig. Den typiske tilgang er således at fremvise din viden om det pågældende firma.

Netcompany, Skat, DSV, 3Shape og mange flere jagter it-professionelle. Find drømmejobbet.

Det kræver en grundig gennemgang af for eksempel virksomhedens mål, aktuelle projekter og fremtidige fokusområder.

En sådan indsats får dig til at ligne en, som nemt kan oplæres, og derved en, der på kort tid kan skabe værdi for virksomheden.

Du viser entusiasme for firmaet og din potentielle plads på holdet, hvilket mange arbejdsgivere søger i deres kandidater.

Fremstå som problemløseren

Fortiden er vigtig, når du søger nyt job. Men faktisk skal du også kigge fremad, hvis du havner til en jobsamtale.

Det nytter ikke udelukkende at snakke om tidligere præstationer, når arbejdsgiver skal imponeres. Du skal også have fokus på, hvordan du vil klare fremtidige opgaver.

Bredt udvalg af projekter savner dygtige ledere. Er du den rette til jobbet?

Under jobsamtalen kan du derfor med fordel spørge, hvilke udfordringer du skal arbejde med at løse, hvis du skulle få jobbet. Dernæst kan du give bud på, hvordan du vil håndtere de problemer.

Sådan en dialog får dig til at fremstå som en holdspiller, der kan tænke langsigtet. Og det er vigtige kvaliteter i de fleste firmaer.

Artiklen er inspireret af det amerikanske karrieresite The Muse.