Jobsamtale: Overbevis arbejdsgiver med 3 svar

Illustration: Nyul/Bigstock

Hvad ved du om virksomheden?

Du kan komme ud for at blive forhørt i, hvad du ved om virksomheden. Og her skal du ikke bare genfortælle, hvad der står på hjemmesiden.

Nye jobtilbud hver uge. Tjek Jobfinder.

Begynd i stedet for med nogle sætninger, som understreger, at du forstår firmaets overordnede mission og mål. Nævn eventuelt nogle af de nøgleord, der også bruges på hjemmesiden.

Men efter det skal du inddrage dig selv. Bliv personlig. Fortæl, hvorfor disse værdier appellerer til dig, og lad arbejdsgiver vide, at du har passionen til at passe ind.

Stort behov for fagfolk inden for drift og tilsyn. Se dine muligheder.

Kom gerne med et eksempel eller to fra dine tidligere job, hvis du ikke allerede har gjort det.

Fortæl lidt om dig selv

Spørgsmålet kan være svært at svare på, fordi jobsøgere skal besvare præcist og kort. Men ofte har man mange historier, som fremhæver netop, hvorfor du er perfekt til jobbet. Du må bare kun dele 2-3 eksempler, der viser, at du er et match for virksomheden.

It-branchen mangler specialister, ledere og udviklere. Find det rette job for dig.

Del for eksempel tre eksempler på, hvad du brænder for i dit arbejde, og hvad du føler du kan tilbyde firmaet, hvor du søger arbejde. Historierne skal helst være succesoplevelser eller andre bedrifter, der belyser, hvordan du kan bidrage til organisationen.

Hvad er dine svagheder

Selverkendelse, selvforståelse og ærlighed er vigtige værdier for rekrutteringspersonale. Derfor spørger arbejdsgivere tit, hvad du ser som dine største svagheder.

Du må hverken dele dine allerværste karaktertræk eller benægte, at du har nogen svage punkter. Find i stedet en mellemvej. Og understreg, at det er noget, du forsøger at blive bedre til.

Behov for dygtige rådgivere og konsulenter. Find dit drømmejob.

Eksempelvis kan du sige, at du nogle gange bliver så fokuseret på din dit arbejde, at du glemmer at være socialt aktiv. Eller at du kan være en smule for perfektionistisk, hvis et projekt fanger dig. Men husk at fortælle, at du prøver at forbedre dig.

Artiklen er inspireret af karrieremediet The Muse.